Zam yükleniyor! Bu sefer fena çarpacak

Zam yükleniyor! Bu sefer fena çarpacak
Seçimlerden sonra beklenen zamlar peş peşe geliyor. Bu kez de benzin, motorin ve LPG'ye zam geleceği bildirildi. Sektör kaynakları, dev zammın Ramazan Bayramı öncesinde pompaya yansıyabileceğini belirtiyor

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından beklenen zamlar gelmeye devam ediyor. Bugün bir sigara grubuna gelen zamdan sonra akaryakıt ürünlerine de zam geleceği öğrenildi.

Seçimlerin hemen ertesinde 1 Nisan itibariyle su, ekmek, sigara ve toplu ulaşım gibi birçok alanda çeşitli oranlarda zam yapıldı. Vatandaşlar arka arkaya gelen zamlara tepki gösterirken, bir zam haberi de akaryakıt ürünlerinden geldi. Benzin, motorin ve LPG’ye seçimden sonra ilk zammın bayramdan önce geleceği bildirildi.

Brent Petrol fiyatlarının 2023 yılının Ekim ayından bu yana en yüksek seviyeyi görmesiyle zam konuşulmaya başlanmıştı. Dünyadaki bazı gelişmelere bağlı olarak yükselen fiyatlar en çok Türkiye'yi etkileyecek. Güncel olarak Brent Petrol'ün varil fiyatı 90 dolar seviyesinde seyrediyor.

Bu yükselişe bağlı olarak benzin ve motorinin litre fiyatına Ramazan Bayramı’ndan önce 2 -3 lira civarında zam uygulanabileceği söyleniyor.

Sektör temsilcileri zammın kesinleşmesi durumunda duyuru yapılacağını söyledi.

Kaynak:HABER MERKEZİ