Yeşilay’dan Bağımlılıkla Mücadele Semineri

Yeşilay’dan Bağımlılıkla Mücadele Semineri
5 Mart 1920’de kurulan ve Türkiye’nin en saygın sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay Konya Şubesi YEDAM birimi tarafından Sarayönü’nde “Bağımlılıkla Mücadele Yetişkin Eğitimi” semineri verildi.

Sarayönü Belediyesi Ahmet Hüdai Konferans Salonunda verilen eğitime Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İlçe Müftüsü İbrahim Yazar, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Ünsal, İlçe Jandarma Komutanı Teğ.Yıldıray Erdem, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Ahmet Uzunay, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Akabinde Yeşilay Sarayönü temsilcisi Kadir Arslan programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Arslan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bildiğimiz üzere bağımlılıkla mücadelede, ülkemizin her yerinde önem verilen bir konudur. Bununla birlikte başta Yeşilay’ımız olmak üzere bu konuda etkin çalışmalar yürüten kurumlarımız mevcut. Kötü alışkanlıklardan uzak bir nesil, ülkemizin geleceği açısından oldukça önem arz etmektedir. Bu vesile ile programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

yesilay-haftasi-923-7.jpg

Yeşilay Konya Şube Başkanı Zeliha Üstün Argon, Sarayönü’nde bundan sonra güzel çalışmalara imza atacaklarına inandıklarını belirterek,” Hem öğrencilerimize hem velilerimize hem de esnaflarımıza düzenlemek istediğimiz ayrı ayrı programlar var. Bugün Sarayönü’nde ki çalışmalarımızın startını vermiş olduk. Belediye Başkanımız Nafiz Solak’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu programı organize eden Sarayönü temsilcimiz Kadir Arslan’a da emeklerinden ötürü teşekkürü bir borç bilirim. Yeşilay kuruluş amacı ile bağımlılıklarla mücadele konusunda her zaman öncü kurum olmuştur. Gençliğimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla, tüm kurumlarla iş birliği içinde geleceğimizi inşa etmek bizlerin en önemli vazifesidir” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından YEDAM Konya formatör eğitmeni Mehmet Kemal Acar Bağımlılıkla Mücadele Eğitim seminerini başlattı. Acar sunumunda teknoloji bağımlılığı, sosyal medya bağımlılığı, telefon bağımlılığı, kumar bağımlılığı gibi günümüzün yeni nesil bağımlılıkları hakkında bilgilendirme yaparken, sunmuş olduğu verilerle durumun ne kadar tehlikeli bir hale geldiğini gözler önüne serdi.

yesilay-haftasi-923-11.jpg

Acar, Yeşilay’ın kuruluşundan bugüne kadar en büyük mücadelesini verdiği tütün ve alkol bağımlılığı hakkında verdiği sunumunda ise emniyetten elde edilen verilerle uyuşturucu temin yollarının kolay olduğunu, önüne geçebilmek için tüm kurumların seferber olduğunu ama sadece kurumların değil ailelerin de ellerini taşın altına koyması gerektiğini belirtti. Yeşilay’ın tüm merkezlerinin tütün, alkol ve uyuşturucu bağımlılığına karşı aktif çalıştığını dile getiren Acar, bağımlı bireyin kurtarılarak topluma kazandırılabilmesi için mutlaka Yeşilay’a başvurulması gerektiğini dile getirdi.

Soru-cevap bölümü ile interaktif geçen programın sonunda Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman tarafından Yeşilay personellerine plaketleri takdim edildi.