Yeni vergi affı geliyor

Yeni vergi affı geliyor
Geçtiğimiz cuma günü vergi ve SGK borçlarına yönelik yapılandırma düzenlemesini TBMM'ye sundu. Hükümetin yeni vergi affı çalışmasında hangi borçlar vergi affı düzenlemesi kapsamına girecek?Milyonlarca vergi ve SGK prim borcu...

Geçtiğimiz cuma günü vergi ve SGK borçlarına yönelik yapılandırma düzenlemesini TBMM'ye sundu. Hükümetin yeni vergi affı çalışmasında hangi borçlar vergi affı düzenlemesi kapsamına girecek?

Milyonlarca vergi ve SGK prim borcu olan vatandaşı ilgilendiren af düzenlemesi ile ilgili düğmeye basıldı. Hükümet pandeminin etkilerini azaltmak için bugüne kadar yapılan en kapsamlı vergi yapılandırması paketi hazırlanıyor.

Paketten yaklaşık 4 milyon vatandaşın yararlanması bekleniyor. Vergi affı hangi borçları kapsayacak?

İşte merak edilen tüm detaylar…

Vergi, sigorta prim borçları, kaçak köprü geçişleri, trafik cezaları, gümrük cezaları, belediyelere olanlar da dahil çeşitli borçlar ile bazı idari para cezalarının yapılandırma kapsamına girmesi planlanıyor. Böylece, bu düzenlemenin şu ana kadar çıkartılan en kapsamlı yeniden yapılandırma olması öngörülüyor.

500 milyarlık borcu kapsayacak

Paket kapsamına girecek yeniden yapılandırmadan yaklaşık 4 milyon vatandaşın yararlanması bekleniyor. Yapılandırılacak toplam borç tutarı ise 500 milyar lira civarında.

Faiz ve cezalar da indirilecek

Kapsamı diğer yapılandırmalardan daha geniş olacak paket ile kamuya ilişkin borçların gecikme faizi, gecikme zammı vb başlıklarında da indirime gidilmesi planlanıyor. Ancak bu oranların ne kadar olacağı henüz netleşmedi. Ayrıca taksitlerini düzenli ödeyecekler ile ilgili her türlü haciz işlemi de durdurulacak.

grafik tasarım lisansları