Yeni GES yatırımları yolda

Yeni GES yatırımları yolda
Sarayönü Belediyesi, güneş enerjisi santrali bulunan Ladik Mahallesindeki Eski Etibank Civa tesislerinin bulunduğu arazide yeni GES alanı oluşturuyor.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, GES projelerini oldukça önemsediklerini,...

Sarayönü Belediyesi, güneş enerjisi santrali bulunan Ladik Mahallesindeki Eski Etibank Civa tesislerinin bulunduğu arazide yeni GES alanı oluşturuyor.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, GES projelerini oldukça önemsediklerini, GES ile birlikte temiz enerji elde ederek karbon salınımın önüne geçildiğini belirtti.

Başkan Solak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Sarayönü Belediyesi olarak 3 yıldır Güneş Enerji Santrallerimizle birlikte hem kendi elektriğimizi üretiyoruz hem de üretim fazlası elektriğimizi satarak ekstra gelir elde ediyoruz. Bunları gerçekleştirirken aynı zamanda 3 yıllık periyotta yaklaşık 2 tonluk karbon salınımının da önüne geçmiş olduk. GES ile birlikte enerjiyi hem ucuza mal ediyoruz, hem de doğayı koruyoruz. Ülke olarak GES kullanımının teşvik edilmesi gelecek nesillere yaşanabilir bir toplum bırakabilmemiz açısından oldukça önemli. Avrupa’da GES ile üretilen enerji seviyesi yüzde 50’ye yaklaşmışken, ülkemizde şu an GES kullanımı ile birlikte üretilen enerji miktarı yüzde 10 seviyesinde. Son derece zengin olan coğrafyamızda bizim bu rakamlar Avrupa’nın önüne geçip hatta Dünya’nın birinci ülkesi konumuna gelmemiz gerekiyor. Umarım önümüzde ki dönemlerde yapılacak çalışmalarla birlikte bunlar gerçekleşecek.” dedi.

Sarayönü’nde yeni bir GES alanı oluşturduklarını ifade eden Solak, şöyle devam etti:

Ladik mahallesinde Eski Etibank Civa tesislerinin bulunduğu alanda GES kurulumu için arazimizde çalışmalarımızı başlattık. Bu alanı GES için uygun hale getirdikten sonra ihalesini gerçekleştireceğiz. Sarayönü Belediyesi bu alanda işletmeci konumunda olmayacak. İhaleyle birlikte arsayı ya kiraya vereceğiz, ya da işletmeciden belli bir yüzde payalacağız. Bu projeyi gerçekleştirmekte ki amacımız son dönemlerde Dünyanın ana gündem maddesi olan enerji krizlerinde hem ülkemizin sıkıntı yaşamaması, hem de yatırımcıları da teşvik ederek daha çok temiz enerji elde edebilmektir. İhale şartlarını ve zamanını önümüzde ki günlerde yapacağımız duyuru ile açıklayacağız.

HABER MERKEZİ

Etiketler :