Yapılandırma için son günler

Yapılandırma için son günler
Resmi Gazete'nin 27 Ağustos sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararla, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik kanuna ilişkin başvuru süresi 30 Eylül 2021 tarihine kadar uzatılmıştı.Sarayönü...

Resmi Gazete'nin 27 Ağustos sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararla, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik kanuna ilişkin başvuru süresi 30 Eylül 2021 tarihine kadar uzatılmıştı.

Sarayönü Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Asiye Hüda Kaya, vergi affı ve kamuya olan borçlarla ilgili mükelleflere çağrıda bulunarak, yapılandırmadan faydalanmaları uyarısında bulundu.

Son başvurunun 30 Eylül Perşembe günü olduğunu anımsatan Kaya, aftan yararlanmak isteyen vatandaşların Sarayönü Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında yer alan; bazı vergi ve vergi cezaları, gecikme faizi ve gecikme zamları, idari para cezaları, sigorta primi, emeklilik keseneği, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bunlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı alacakları, belediyelerin emlak, ilan ve reklam, kira, işgaliye, çevre ve temizlik vergisi, harçlar ve ücretler, katı atık toplama ve bertaraf ücreti, su ve atık su alacakları yeniden yapılandırılmasını kapsıyor.

 

ÖDEMELERDE SON GÜN 1 KASIM

Yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi de (peşin ödeme süresi dahil) Cumhurbaşkanı Kararı ile 1 ay uzatıldı. Peşin ya da taksitle ödeme imkanlarının sunulduğu yapılandırmada 2 ayda bir ödeme yapmak üzere; 6 ay, 9 ay, 12 ay ve 18 ay taksitle ödeme seçeneklerinden herhangi biri yapılandırma başvuru dilekçesinde belirtilerek tercih edilebiliyor.

Vergi dairelerine başvuran ve borçları yapılandırılan mükelleflerin ilk taksitlerini, peşin ödemeyi tercih etmişlerse en geç 1 Kasım 2021 Pazartesi yapmaları gerekiyor.

Vergi borcu olan vatandaşların ilk vade tarihine kadar peşin ödeme gerçekleştirmesi halinde, gecikme faizinde yüzde 90’a varan indirim yapılıyor.

SGK'ya ilk taksit ödemeleri ise en geç 30 Kasım 2021 Salı günü yapılacak.