Vakaların artışı aşılamayı yoğunlaştırdı

Vakaların artışı aşılamayı yoğunlaştırdı
Türkiye’de covid-19 günlük vaka sayısı geçtiğimiz hafta yeniden yükselişe geçti. Ortalama 22 bin civarında seyreden günlük vaka sayıları aşının önemini bir kez daha ortaya koydu.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçtiğimiz...

Türkiye’de covid-19 günlük vaka sayısı geçtiğimiz hafta yeniden yükselişe geçti. Ortalama 22 bin civarında seyreden günlük vaka sayıları aşının önemini bir kez daha ortaya koydu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı “Şuan aktif vakalarımızın yaklaşık %87’si aşısı tamamlanmamış kişiler. Mevcut aktif vakalar içinde tam aşılı olup hastalığa yakalananların oranı %5’den az. Hastanede yatan hastalarımızın %95’i de aşısı tamamlanmamış kişiler.” Açıklamasının ardından ilçemizde ki aşı çalışmalarına vatandaşlarımız yeniden büyük bir ilgi göstermiş durumda.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Uzunay, şöyle konuştu:

“Bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte vaka sayıları yeniden yükselişe geçmiş durumda. Sağlık Bakanımızın açıkladığı verilerden sonra halkımız yeniden aşıya özen göstermeye başladı. Geçtiğimiz hafta Sarayönü’nde günde ortalama 350 vatandaşımızı aşıladık. Tekrar hatırlatmak istiyorum, salgına karşı elimizde aşıdan başka bir silah yok. Aşı yaptırıp coronavirüse yakalanan vatandaşlarımızın neredeyse tamamı hastalığı ayakta atlatıyor. Aşı yaptırmayan vatandaşlarımız aşı yaptıran vatandaşlarımızın da hakkına giriyor. Tüm vatandaşlarımızdan ricamız bir an önce aşılarını yaptırmaları. Aşı temini konusunda herhangi bir sıkıntımız yok, hastanemiz 7/24 vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Aşılarını geciktiren vatandaşlarımızdan ricamız bir an önce aşılarını yaptırmaları. Vaka sayıları bu hızda artmaya devam ederse, istemediğimiz o yasaklar yeniden gelebilir. Hep birlikte bu hastalıktan sonsuza dek kurtulalım inşallah.”