Uzman isim ‘hazır olun’ diyerek uyardı: Zirve üstüne zirve yapacak!

Uzman isim ‘hazır olun’ diyerek uyardı: Zirve üstüne zirve yapacak!
Altın ve para piyasaları uzmanı Memiş, gram altın ve dolar için tarihi uyarılarda bulundu. Altının zirve üstüne zirve yapacağı tarihi açıklayan Memiş, “Hazır olun” dedi. İşte ayrıntılar...

Altın ve dövize ilişkin açıklamalarıyla dikkat çeken İslam Memiş, altının yeni zirveleri zorlayacağı tarihi açıkladı. Uzman isim, gram altın alımı için yeni hedefi de duyurdu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, jeopolitik gerilimlerin ve dünya genelinde yaşanan gelişmeler ile içerde terörle mücadele ve dış diplomasi açıklamalarının para piyasalarını etkilediğini belirterek, önümüzdeki 1-2 hafta içinde gram altında beklediği yeni zirveleri paylaştı.

BORSADA SATIŞLARA DİKKAT
Borsa İstanbul'un 8050 puanda olduğunu ve 7700-8100 aralığının geçerli olduğunu dile getiren Memiş, olası satışlara dikkat çekti.
Memiş, ayrıca, Moody's'in Türkiye'nin görünümünü pozitif değerlendirdiğini, ancak not artışının henüz gerçekleşmediğini bildirdi.

DOLAR’DA BEKLENTİ 30-33 TL ARALIĞI
Doların TL karşısındaki beklentisini de aktaran Memiş, 30-33 lira aralığında bir beklentisinin olduğunu kaydetti.
İslam Memiş, Euro TL kurunun ise uzun vadeli yatırımcılara alım fırsatı sunabileceğini ifade etti.

GRAM ALTINDA YENİ HEDEF
Gram altın ve ons altın için de değerlendirmelerde bulunan Memiş, ons altında 2038-2070 dolar aralığını izleyeceğini ve yılın ilk çeyreğinde 2150 dolara kadar yükselme beklentisini sürdürdü.

Gram altında ise serbest piyasalarda 2050-2060 lira aralığında olduğunu belirten Memiş, 1-2 hafta içinde 50 liralık bir yükseliş öngördüğünü söyledi.
Memiş, bu nedenle geri çekilmelerin kalıcı olmadığını ifade etti.

Kaynak:HABER MERKEZİ