Üreticiler çiğ süt desteğini aldı

Üreticiler çiğ süt desteğini aldı
Sarayönü’nde süt üreticileri geçtiğimiz günlerde hesaplarına yatırılan çiğ süt destekleriyle nefes aldı.Uzun süredir ciddi sıkıntılarla mücadele eden süt üreticileri yem maliyetleri altında ezilirken, Cuma günü yatan...

Sarayönü’nde süt üreticileri geçtiğimiz günlerde hesaplarına yatırılan çiğ süt destekleriyle nefes aldı.

Uzun süredir ciddi sıkıntılarla mücadele eden süt üreticileri yem maliyetleri altında ezilirken, Cuma günü yatan destek ile bir nebze olsun rahatladı.

2020 yılı Nisan-Mayıs-haziran aylarına ait çiğ süt desteklemeleri 23 Ekim Cuma günü saat 18:00’den sonra kimlik numarası ayrımı olmaksızın tek seferde hesaplara aktarıldı. Cuma günü mesai saatinin ardından bankamatiklere koşan üreticiler, desteklerini bankadan çekerek borçlarının bir bölümünü ödedi.

Üreticiler, soğutulmuş sütün litresine 0,12 kuruş, örgüt üzerinden pazarlanan sütün litresine 0,15 kuruş, koyun sütünün litresine ise 0,15 kuruş destekleme alıyor. Nisan-Mayıs ve Haziran aylarında üretilen toplam 9 milyon 467 bin 577 litre inek sütü ve 77 bin 809 litre koyun sütü için üreticiler 1 milyon 405 bin 704,10 lira destek ödemesinden faydalandı.

autocad lt