Ünlü ekonomist açıkladı: Emekliler için asıl tehlike kapıda!

Ünlü ekonomist açıkladı: Emekliler için asıl tehlike kapıda!
Aldığı ek zamlara rağmen maaşları açlık ve yoksulluk sınırının altında kalan, bayram ikramiyesiyle de hayal kırıklığına uğrayan emeklilere bir kötü haber de Ekonomist Evren Devrim Zelyut’tan geldi. Ünlü ekonomist, emeklileri bekleyen asıl tehlikeyi açıkladı

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, 2023 Küresel Emeklilik Raporu’na göre emeklileri büyük bir tehlikenin beklediğini söyledi.

Katıldığı bir canlı yayında kamuoyunu yakından ilgilendiren ekonomik gelişmeleri değerlendiren Zelyut, krizi en çok hisseden kesimlerin başında gelen emeklileri bekleyen asıl tehlikeyi açıkladı.

2023 Küresel Emeklilik Raporu’n göre, bütün ülkelerin emeklilik sistemlerinin incelendiğini ve A, B, C, D kategorilerine ayrıldığını ifade eden Zelyut, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu D klasmanında yer alan ülkeler için büyük tehlikeler olduğunu kaydetti.

Evren Devrim Zelyut, şöyle devam etti:
"Bu ülkeler Hindistan, Tayland Arjantin ve Türkiye... Bu kategorideki ülkelere 'emeklilik sistemlerinin devam etmesi şüpheli' olarak bakılıyor. Yani deniliyor ki, 'Emeklilik sisteminizi onarmazsanız, mevcut emeklilere bu maaşı ödemede problem çıkar.'

Dolayısıyla biz maaşların az olduğunu düşünürken esas büyük tehlike bu zihniyetin devam etmesi durumunda emeklilerimizin bu maaşı alamayacak olması.

Çünkü dönüp bütçeye ve rezervlere bakıldığında Türkiye kasasının tam takır kuru bakır olduğu görülüyor."

Kaynak:HABER MERKEZİ