Türkiye seviyor ama sonuncu oldu

Türkiye seviyor ama sonuncu oldu
TasteAtlas’ın seçtiği Türk mutfağının en iyi 25 yemeği arasında Konya detayı dikkat çekti. Konya’nın ünü dünyaya yayılan bir yemeği listenin sonunda yer aldı. Peki Konya hangi yemeğiyle listeye girdi? İşte ayrıntılar…

Dünyaca ünlü gastronomi rehberi TasteAtlas, Türk mutfağının yemeklerini değerlendirdi. Değerlendirmede, Türk mutfağının en lezzetli 25 yemeği sıralandı. Konya’nın en sevilen lezzeti listeye son sıradan girebildi.

Türk mutfağının en lezzetli yemekleri arasında gastronomisiyle isim yapmış kentlerden Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Konya, Afyonkarahisar, Şanlıurfa gibi pek çok yörenin lezzetleri yer aldı. Ancak, etliekmek, tirit, fırın kebabı gibi lezzetleriyle bilinen Konya’nın lezzeti dünya çapında bilinen etliekmeği, listenin son sırasına yerleşebildi.

Türkiye'nin geleneksel yemekleri her yıl belli standartlar dahilinde puanlandırılıyor. Listeye giren yemeklerin yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun olarak tercih edilmesi dikkat çekiyor. Şehirlerin ekonomi hayatına olumlu katkıda bulunan yemeklerin tanıtımı çok önemli.

İşte Türkiye’nin en iyi yemekleri:
1- Mantı
2- Tombik Döner
3- Dondurma
4- Mercimek çorbası
5- Hünkar beğendi
6- Antep baklavası
7- Kalamar tava
8- Afyon sucuğu
9- Sarma
10- Lavaş
11- Humus
12- Künefe
13- Lahmacun
14- Katmer
15- Sucuk
16- Tantuni
17- Menemen
18- Fırın sütlaç
19- Bal kaymak
20- Islama köfte
21- Gözleme
22- Yufka
23- Cacık
24- Haydari
25- Etliekmek

Kaynak:HABER MERKEZİ