Trafik haftası başladı

Trafik haftası başladı
Trafik kurallarına uymak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla düzenlenen törende konuşan Valimiz Vahdettin Özkan trafik eğitiminde en önemli görevin öğretmenlere düştüğüne dikkat çekti.

Trafik kurallarına toplumun tüm kesimlerince uyulmasının önemine dikkat çeken Vali Özkan; ‘‘Bu konuda yeni neslin bilinçli yetiştirilmesi çok önemli. Sevgili öğrencilerimiz ile bugün trafikte uymamız gereken kuralları çok daha iyi öğreneceğiz ve uygulayacağız. Bu hafta da bu vesile ile birtakım etkinlikleri hep beraber icra etmiş olacağız. Trafik denilince en büyük iş eğitim camiasına düşüyor. Bütün öğretmenlerimize bu konuda da ayrıca teşekkür ederiz. Sevgili öğrencilerimize de çok önemli görevler düşüyor. Sevgili öğrencilerimiz trafik kurallarına uyma konusunda zaten çok hassas. Hatta annelerini, babalarını ve büyüklerini uyarma yönünde gönüllü polis öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Son yıllarda devletimizin büyük katkılarıyla ulaşım altyapısı fiziki şartlarının iyileştirildiğine dikkat çeken Vali Vahdettin Özkan; ‘‘Özellikle yol fiziki altyapısını iyileştirmesi ve trafik kurallarının iyi bir şekilde uygulanması trafik kazalarının azaltılması yönünde çok önemli. Son zamanlarda devletimizin, hükümetimizin yapmış olduğu nitelikli ve standartları yüksek yollarla ulaşım ekosisteminin ve ulaşım altyapısının iyileştirilmesiyle kaza oranlarının azaldığını görüyoruz. Büyükşehir Belediyemizin akıllı şehir uygulamaları ve belediyelerimizin özellikle Konya trafiğine yapmış olduğu katkılar çok önemli. Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Meslek kuruluşları, şoförler odası ve diğer kuruluşlarla beraber kamu kurumları ve belediyeler de koordinasyonun sağlanması ve hizmetlerin iyileştirilmesi yönünde çok önemli bir katkı sunuyor. Türk Polis Teşkilatı’nın ve Türk Jandarma Teşkilatı’nın gecesini gündüzüne katarak yapmış olduğu denetimleri ve rehberlikleri de önem arz ediyor. Etkinlikler inşallah kazasız belasız bir trafik döneminin geçirilmesine vesile olur." şeklinde konuştu.

trafik-haftasi-basladi2.jpeg

Protokol konuşmalarının ardından Vali Özkan, trafik güvenliğinin sağlanmasında başarı gösteren kamu personellerine başarı belgesi vererek kamu yararı güden ve ticari amaçlı araç kullanan şoförlere ödüllerini takdim etti.

Vali Özkan ve beraberindeki heyet; İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanlığı, Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü ve 112 Acil Çağrı Hizmetleri araç ve ekipmanları tanıtımının yapıldığı stantları gezdi. Program sonunda Emniyet Kemeri Simülasyon Aracının gösterisi ile emniyet kemerinin önemine dikkat çekildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ