TOKİ ihalesi yapıldı

TOKİ ihalesi yapıldı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü'nde inşa edilecek 883 konutun ihale sonuçları kesinleşti. Gerçekleştirilen ihale kapsamında 883 konut, cami, sosyal tesis ve 2 adet ticaret merkezi ile altyapı ve çevre...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü'nde inşa edilecek 883 konutun ihale sonuçları kesinleşti. Gerçekleştirilen ihale kapsamında 883 konut, cami, sosyal tesis ve 2 adet ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi İntek Yapı tarafından inşa edilecek. Yükseklikleri zemin üzeri 4 kat olan projedeki konutların 627 si 2+1, 256 sı ise 3+1 planında inşa edilecek. 3'ncü etap TOKİ konutlarının inşaatı bahar aylarında başlayacak. Sözleşmede 700 gün olarak belirlenen proje teslim süresi ile ilgili olarak firma yetkililerinden edinilen bilgiye göre konutların 500 günde teslim edileceği öğrenildi. Toplam 45 bloktan oluşan dev projenin tamamlanması, vatandaşlar tarafından şimdiden merakla bekleniyor.

Sarayönü'nde yapılacak 883 dairelik 3'ncü Etap TOKİ konutları ile ilgili 7 Aralık 2016 tarihinde yapılan ihalenin ayrıntıları belli oldu. Sarayönü'nde yapılacak toplam 883 dairenin yapım ihalesini İntek Yapı aldı. İhaleyi kazanan firma ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında sözleşme imzalandı. Sözleşmenin imzalanmasının arından konutların yapımına bahar aylarında başlanacak.

TOKİ tarafından Sarayönü'ne üçüncü etap toplu konutların yapılması için çalışma başlatan ve bu konuda uzun uğraşlar veren Sarayönü Belediye Nafiz Solak, gelişmeler hakkında bilgi verdi.

 

İlkbaharda başlayacak

İhale sürecinin tamamlandığını belirten Başkan Nafiz Solak; "Projenin yapılacağı alan;  camisi, dükkânları, sosyal donatıları, meydanı, parkları, peyzajı, otoparkı, çocuk oyun alanları ile nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, aynı zamanda kente değer katacak yeni bir yaşam merkezine dönüşecek. Projede modern ve yerel mimari sentezlendi. Mimari cephe elemanları ve zemin kat seviyesine kadar taş kaplama gibi özellikler modernize edilerek uygulandı. Sözleşmenin imzalanmasının ardından inşallah bahar aylarında, şantiyesi kurularak ilk kazma vurulacak. Şu anda fiyatlarla ilgili kesin bir şey söylemek doğru değil ancak projenin kısa sürede teslim edileceğini düşünüyoruz" dedi.

Firmanın referansları sağlam

İhaleyi alan İntek Yapı'nın önemli projelere imza atan bir firma olduğunu kaydeden Başkan Solak, "Büyük bir firma olan İntek Yapı, Türkiye genelinde TOKİ'nin birçok projesini hayata geçirmiş. Bunun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi için de bir çok proje yapmış. Referansları sağlam olan bir firma. Firma yetkilileri ziyaretimize geldi. Kendileriyle görüştük. Sözleşmede projenin 700 günde tamamlanacağı ibaresi bulunuyor fakat firma yetkilileri, 500 günde projeyi tamamlayarak teslim edeceklerini söyledi. Birinden güzel projelere imza atan bu firmanın ilçemize yapılacak 3'ncü Etap Toki Konutlarını en kaliteli şekilde yapacağına inanıyoruz. İlçemize değer katacak çok güzel bir proje olacak. Toplam 45 bloktan oluşan proje 883 konutla yaklaşık 3 bin 500 kişiye ev sahipliği yapacak bir yaşam alanı olacak. İlçemizdeki konut açığı bu şekilde giderilmiş olacak" dedi.