TFF’den Süper Kupa açıklaması: İddialar asılsızdır!

TFF’den Süper Kupa açıklaması: İddialar asılsızdır!
Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa maçının bir kere daha ertelendiği iddiaların açıklık getirdi. Açıklamada ayrıca maç gelirlerinin depremzedeler yararına bağışlanacağı bildirildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Kupa'nın bir kez daha ertelendiği haberleri üzerine açıklama yapı. Açıklamada, 7 Nisan'da Şanlıurfa'da yapılacak Süper Kupa maçının erteleneceği söylentileri yalanlandı.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 29 Aralık 2023’te oynanması planlanan 2023 Turkcell Süper Kupa maçında, her iki takım da Atatürk pankartı ve tişörtleriyle sahaya çıkmalarına izin verilmeyince maç yapmayı çıkmayı reddetmişti. Yaşanan krizin ardından maç iptal edilmişti. Bu krizin ardından Süper Kupa maçının 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanmasına karar verilmişi.

Ancak son günlerde Süper Kupa maçının ertelendiği söylentileri yayıldı.
Konuyla ilgili bir TFF yöneticisi, Beyaz TV'ye açıklamalarda bulunarak, iddiaları yalanladı.

Açıklamada, "TFF İcra Kurulu toplantısı az önce sona erdi. Şanlıurfa'da gerçekleşecek Süper Kupa maçı ana gündem maddesiydi. Stadın eksiklikleri ve bunların hızla giderilmesi için yapılan çalışmalar incelendi.
Maç, planlandığı üzere 7 Nisan'da ve belirlenen yerde oynanacak.
İptal ya da yer değiştirme gibi bir durum kesinlikle düşünülmedi ve gündeme alınmadı.

Üstelik Fenerbahçe Kulübü'nün bu konuda herhangi bir talebi de bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

MAÇ GELİRLERİ DEPREMZEDELERE
Öte yandan, Süper Kupa maçının bilet gelirlerinin TFF, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ortak kararı ile 6 Şubat depremlerinden etkilenen depremzede vatandaşların yararına bağışlanacağı bildirildi.

TFF'den konu ile ilgili yapılan açıklamada "2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray A.Ş. ile 2022-2023 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe A.Ş. arasında Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda 7 Nisan 2024 Pazar günü saat 21.30'da oynanacak olan 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakasının bilet gelirleri, Türkiye Futbol Federasyonu ve iki kulübün ortak kararı ile 6 Şubat depremlerinden etkilenen depremzede vatandaşlarımız yararına bağışlanacaktır" denildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ