Termometreler eksi 12’yi görecek

Termometreler eksi 12’yi görecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yeni hafta Konya'da yağışlı ve soğuk geçecek. Kentte kar yağışı beklenirken sıcaklık ise -12 dereceyi görecek.Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, hava...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yeni hafta Konya'da yağışlı ve soğuk geçecek. Kentte kar yağışı beklenirken sıcaklık ise -12 dereceyi görecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının salı günü ülkenin kuzeybatı kesimlerinde, çarşamba ve perşembe günleri ise iç ve doğu bölgelerinde 8-12 derece azalması ve mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftanın yurt genelinde yağışlı ve soğuk olacağını bildirdi. Türkiye genelinin kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Yeni haftada Konya’da da sıcaklık değerleri hissedilir derecede düşecek. Termometreler haftanın son günü eksi 12’yi görecek.

Salı günü kentte yağmur beklenirken çarşamba günü kar yağışı görülecek. Kar yağışıyla birlikte sıcaklık eksi değerlere düşecek. Perşembe günü gece sıcaklığının -9 derece, gündüz ise -5 derece olacağı tahmin ediliyor. Cuma günü ise Konya'da termometreler gündüz -5, gece -12 dereceyi görecek.

İşte Konya’da beklenen beş günlük sıcaklık değerleri:

Salı yağmurlu en düşük 0 en yüksek 10 derece

Çarşamba kar yağışlı  en düşük -5 en yüksek -3 derece

Perşembe parçalı bulutlu  en düşük -11 en yüksek -6 derece

Cuma parçalı bulutlu  en düşük -12 en yüksek -4 derece

C.Tesi parçalı bulutlu  en düşük -11 en yüksek 0 derece