Tarımsal örgütlerin güçlendirilmesi için yeni adımlar atılıyor

Tarımsal örgütlerin güçlendirilmesi için yeni adımlar atılıyor
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, tarım sektöründeki örgütlerin güçlendirilmesi için önemli bir adımın atıldığını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan yeni düzenleme ile Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi alan kuruluşların, daha fazla destekten yararlanacaklarını belirtti.

Koçak, tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen kooperatifler ve üretici birliklerinin, todes.tarimorman.gov.tr adresinden başvuruda bulunmaları gerektiğini vurguladı. Başvuruların, bakanlıkça belirlenen kriterlere göre değerlendirileceğini ifade eden Koçak, 60 ve üzeri puan alan kuruluşların Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi almaya hak kazanacaklarını belirtti.

Belge alan örgütlerin, teşvik ve ödemelerde öncelikli olacaklarını dile getiren Koçak, ayrıca sübvansiyonlu tarımsal kredilerde ilave faiz indiriminden faydalanabileceklerini kaydetti. Tarımsal politikaların oluşmasında da aktif bir rol üstleneceklerini ifade eden Koçak, tarım sektörünün daha da güçlenmesi için bu adımların önemli olduğunu vurguladı.

Son başvuru tarihinin 31 Mart 2024 olduğunu hatırlatan Koçak, ilçedeki tarım sektöründeki örgütleri başvuru yapmaya ve bu fırsatlardan yararlanmaya davet etti. Tarım sektörünün geleceği için yapılan bu adımların, üreticilerin ve sektörün daha güçlü bir konuma gelmesine katkı sağlayacağına inandığını belirtti.