Süt Birlik’ten çiğ süt fiyatına tepki

Süt Birlik’ten çiğ süt fiyatına tepki
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Ceran, Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan 13,5 lira çiğ süt referans fiyatına tepki göstererek, açıklanan fiyatın üreticiyi memnun etmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Ulusal Süt Konseyi, 22 Ocak'tan itibaren geçerli olacak şekilde çiğ süt tavsiye fiyatını belirledi. Üreticilerin eline litre başına net 13,5 lira geçmesi için karar alındı.

Ulusal Süt Konseyi Duyurusunda, şu ifadelere yer verildi:

"22 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı, üreticinin eline litre başına net geçecek şekilde (çiğ süt desteği hariç) 13,5 lira olarak belirlenmiştir."

1 TL’LİK ARTIŞ ÜRETİCİYİ TATMİN ETMEDİ

Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ süt fiyatına sanki yüzde 17,5 oranında bir artış yapmış gibi gösterildiğini, bunun kesinlikle doğru olmadığını vurgulayan Ceran, “Çiğ süt fiyatı zaten 12,5 liraydı. Sadece 1 TL bir artış yapıldı. Bu artışın da üreticinin beklentilerini karşılaması mümkün değil. Yem ve diğer hayvansal ürün maliyetleri her geçen gün katlanırken yapılan 1 liralık artışla üretici bu işe nasıl devam edebilecek” diye konuştu.

ÇİĞ SÜT DESTEĞİ EN AZ 1,5 TL'YE ÇIKARILMALI!

Çiğ süt desteklerinin en azından 1,5 liraya çıkarılarak, üreticinin mağduriyetinin giderilmesini gerektiğini kaydeden Ceran, bu fiyatlar üreticinin ayakta kalmasının çok zor olduğunun sözlerine ekledi.