Süt birlikte Ceran dönemi

Süt birlikte Ceran dönemi
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği’nde olağan genel kurul gerçekleşti. Genel kurula, 2018-2019 döneminde 1 milyon liraya yakın usulsüzlük yapıldığı iddiasını ortaya koyan mali müşavir raporu damgasını vurdu. Kongrede, usulsüzlük...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği’nde olağan genel kurul gerçekleşti. Genel kurula, 2018-2019 döneminde 1 milyon liraya yakın usulsüzlük yapıldığı iddiasını ortaya koyan mali müşavir raporu damgasını vurdu. Kongrede, usulsüzlük iddiaları ile ilgili olarak dava açılması kararı alındı. Seçimler bölümünde 392 delegenin oy kullandığı genel kurulda Murat Ceran ve Hasret Köse yarıştı. 246 delegenin oyunu olan Murat Ceran, Sarayönü Süt Üreticileri Birliği’nin yeni başkanı oldu.

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği’nde olağan genel kurul gerçekleşti. 392 delegenin oy kullandığı genel kurulda Murat Ceran ve Hasret Köse yarıştı. 246 delegenin oyunu olan Murat Ceran, birliğin yeni başkanı olarak seçildi. Hasret Köse ise 146 oy aldı.

Yönetim kurulu üyeleri ise Selçuk Körük, Ali Osman Turan, Hamza Çoban ve Mehmet Ayhan’dan oluştu. Yedek yönetim kurulu ise İbademin Eken, Metin Kart, Yunus Çobanoğlu, Halil Yaşar ve İlyas Tokmak’tan oluştu. Denetim Kurulu ise Salih Bal, Hacı Baki Özen, Yusuf Ural’dan oluştu.

Genel kurulda, gündeme damgasını vuran ise usulsüzlük iddiaları oldu. 2018-2019 döneminde, 1 milyon liraya yakın usulsüzlük yapıldığı iddiasını ortaya koyan mali müşavir raporu üyelerin tepkisini topladı. Kongrede, usulsüzlük iddiaları ile ilgili olarak dava açılması kararı alındı. 2018-2019 dönemlerini kapsayan kesin hesap ve bütçe raporu da üyeler tarafından reddedildi.

Seçimler bölümüne geçilmesinin ardından iki liste ile gidilen seçimde üyeler oylarını gizlilik içerisinde kullandı. Sandık açıldıktan sonra gülen lise Murat Ceran’ın listesi oldu.

Birlik beraberlik çağrısı

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından açıklamada bulunan Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Ceran, “Değerli üreticilerimiz, birliğimizin olağan genel kurulunu sorunsuz bir şekilde el birliği ile atlattık. Bundan sonraki süreçte elbirliğiyle kurumumuzu kalkındıracağız. Genel kurulumuza katılan tüm katılımcılara, karşı aday arkadaşımıza, katılımlarından dolayı ve sükunetlerinden dolayı teşekkür ederim. İlk çalışma günümüzden itibaren hepinizin fikirlerine ihtiyacımız olduğunu bildirir tüm hemşerilerimize saygılarımı sunarım.” şeklinde konuştu.