Şükrü Ulusoy’un hedefi Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmek

Şükrü Ulusoy’un hedefi Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmek
Samsun'da düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası milli takım seçmeleri heyecan dolu müsabakalarla sona erdi. Samsun İlkadım Okçuluk Salonu'nda gerçekleştirilen müsabakalarda, büyükler sağ kol müsabakaları ve bedensel engelliler sağ ve sol kol müsabakalarıyla şampiyona tamamlandı.

Müsabakaların sonunda Avrupa şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek milli takım aday kadrosu belirlendi. Toplamda 92 sporcu aday kadroya seçildi. Sarayönü'nden Şükrü Ulusoy, turnuvada 90 kilo kategorisinde mücadele ederek ikincilik elde etti ve gümüş madalya kazandı.

Ulusoy toplam 8 sporcunun yarıştığı kategoride çeyrek finalde Fatih Timur, yarı final müsabakasında ise Bülent Yıldırım’ı geçerek finalde Avrupa Bilek Güreşi şampiyonlarından Murat Gıcık’la karşı karşıya geldi. Cumartesi günü oynanan final müsabakasında Ulusoy, şampiyon rakibi ile başa baş bir mücadele sergilemesine rağmen müsabakayı kaybetti ve turnuvada ikinci olarak gümüş madalya ile Sarayönü’ne döndü.

kru-ulusoyun-hedefi-turkiyeyi-avrupada-temsil-etmek-1.jpg

51 yaşında ki sporcu turnuvanın ardından hedefinin şampiyonluk olduğunu, Sarayönü ve Türkiye’yi mutlaka Avrupa’da temsil etmek istediğini dile getirirken,” 10 yılı aşkın süredir emek verdiğim bilek güreşi sporunda daha önce 6 kez Türkiye ikinciliği ve 4 kez de Türkiye üçüncülüğü elde ettim. Final müsabakasında Avrupa Şampiyonu rakibimle dişe diş bir mücadele sergiledim ama maalesef altın madalyayı kazanmak nasip olmadı. Desteklerini benden esirgemeyen aileme ve hemşerilerime teşekkür ediyorum. Darısı diğer turnuvalara inşallah” şeklinde konuştu.

Ulusoy, hedefinin mutlaka şampiyonluk kazanarak Sarayönü ve Türkiye'yi Avrupa'da temsil etme onuruna nail olmak olduğunu belirtti.

21 senedir MESA Makine A.Ş.’de çalışan Ulusoy, turnuvada kendisine sponsor olan firma sahiplerine teşekkür etti ve desteklerini esirgemedikleri için minnettarlığını dile getirdi. Sarayönü'ne bir gün mutlaka altın madalya ile dönmek istediğini ifade eden Ulusoy, bu hedefe ulaşmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğini söyledi.