Şimşek’ten flaş KDV açıklaması: Bunu yapan yandı!

Şimşek’ten flaş KDV açıklaması: Bunu yapan yandı!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların, haksız rekabet oluşturanların takipçisi olduklarını belirterek, KDV kaçağına öncülük eden şirket, esnaf ve firmalara kötü haberi verdi. İşte ayrıntılar…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV kayıp ve kaçağının önlenmesine ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda KDV kaçağının tesphit edilmesi ilgili çalışmalarda yapay zekadan destek alındığını belirterek, haksız rekabet ve kazanç sağlayanların takibinde olduklarını söyledi.

KDV'deki oran uyumsuzluklarını tespit edilmesine yönelik Vergi Denetim Kurulu ve Gelir İdaresi başkanlığı ile Risk Analizi Genel Müdürlüğünün yapay zeka destekli çalışmalarını tamamlandığını belirten Bakan Şimşek, “Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların, haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Şimşek’in açıklaması KDV kaçağına öncülük eden şirket, esnaf ve firmalara ceza geleceği anlamına geliyor.

KDV temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için konulsa da sonraki dönemlerde o temel ihtiyaçlarda artırılan vergi oranı, genel prensipten dışarı çıkılmasına neden olmuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ