Selülitleri yok ediyor, tencereleri pırıl pırıl yapıyor

Selülitleri yok ediyor, tencereleri pırıl pırıl yapıyor
Çoğumuzun hemen her gün içtiği Türk kahvesinin faydaları saymakla bitmiyor. Ancak Türk kahvesinin içtikten sonra attığımız telvesinin de faydalı olduğu ortaya çıktı. İşte Türk kahvesinin telvesinin sağlığınıza ve güzelliğinize faydalı olacağı o tarif…

Bilimsel araştırmalar, hemen her gün keyifle içmeyi alışkanlık haline getirdiğimiz 1-2 fincan Türk kahvesinin kalp yetmezliğini, sindirimi kolaylaştırdığını, parkinsonu önlediği, karaciğer enzimlerini güçlendirdiğini kanıtladı. Bunların dışında bilinen birçok faydası olan Türk kahvesinin telvesinin de yararlı olduğu bildirildi.

14. yüzyılda kullanılmaya başlanan kahve, ilk olarak çekirdekleri kaynatarak içiliyordu. Sonra kahve çekirdekleri kavrulup öğütülerek pişirilmeye başlandı. Bu pişirme yöntemi Türklere has olduğu için Türk kahvesi adını alan bu kahve çeşidi özellikle kömür ateşinde ve bakır cezvede yavaşça pişirildiğinde çok daha lezzetli oluyor ve kahve tiryakileri tarafından tercih ediliyor.

Araştırmalar, günlük olarak tüketilen kahvenin insan sağlığına sayısız faydasının yanı sıra selülit oluşumunu da engellediğini ortaya çıkardı. Ancak kahvenin selülitteki etkisi bununla da kalmıyor. Sadece içilen kahvenin değil, fincanda kalan telvenin de selülitler üzerinde etkili olduğu belirtildi.

KAHVE VE TELVESİNİN FAYDALARI
Türk kahvesi kan kolesterol seviyesini dengeler, kalp hastalıklarına karşı korur ve ağrı kesicilerin etkisini arttırır. Sindirim sistemini düzenler, bağırsakları çalıştırır ve kabızlığı önler.

Kahve telvesi cildi yumuşatır, selülitleri giderir, cildi parlak ve canlı yapar. Kahve telvesi ve karbonat karışımı istenmeyen tüyleri azaltabilir.

Antioksidan içeren kahve telvesi toksinleri atar, kansere karşı korur, zihni açar, baş ve kemik ağrılarını hafifletir.

CİLDİNİZ PARLASIN
Kahve telvesi yüze tek başına ya da başka malzemelerle karıştırılarak uygulanabilir.

Birkaç farklı kahve telvesi maskesi vardır: 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yapılan maske cilt için çok faydalıdır. Zeytinyağı ve Türk kahvesi karıştırılıp göz çevresi dışında yüze sürülür ve sonra soğuk su ile yıkanır.

Bir başka kahve telvesi maskesi için kahve telvesi Hindistan cevizi yağı ile karıştırılır. Kahve telvesi selülit tedavisi için de kullanılır. Kahve telvesi, Hindistan cevizi yağı, ardıç yağı ve badem ezmesi ile yapılan karışım selülitli bölgelere sürülür ve masajla deriye yedirilir. Yağlı bölge streçle sarılır, egzersiz yapılır ve sonra ılık su ile duş alınır.

Kahve telvesi cilt üzerinde çok etkilidir: Ölü hücreleri temizler, sivilce ve siyah nokta oluşumunu engeller, cildin nemini dengeler, göz altı şişlikleri ve morlukları giderir. Selülit tedavisi için kahve telvesi maskesinin 5-10 dakika ciltte bekletilmesi yeterlidir.

Kahve telvesi ve limon ile yapılan maske yağlı ciltlere iyi gelir. Kahve telvesi cildi karartmaz, aksine daha açık bir renk verir.
Kahve telvesi, sadece sağlık ve güzellikte değil, günlük hayatımızı da kolaylaştırıyor. İşte kahve ve telvesinin muhteşem kullanım alanları...

BUZDOLABINDAKİ KÖTÜ KOKULAR İÇİN BİRE BİR
Kahve, kötü kokulardan kurtulmaya yardımcı olan nitrojene sahiptir. Eski çoraplardan veya mendillerden taşınabilir oda spreyleri yapabilir ve bunları ayakkabılarınıza, çekmecelerinize veya spor çantanıza koyabilirsiniz.

Bozulmuş veya hoş kokulu gıdalardaki kokuları emmek için buzdolabınızdaki bir fincana biraz kahve de koyabilirsiniz.

Kahve telvesi buzdolabınızdaki, spor çantanızdaki veya kokan ayakkabınızdaki kokuları emmeye ve gidermeye de yardımcı olabilir.

Elinize kahve telvesini alarak bahsettiğimiz yüzeyleri ovabilirsiniz. Hatta lavabonuzun yanında kahve telvesi bulundurabilir, sarımsak ya da soğan doğradıktan sonra ellerinizi yıkamak için de telveden yararlanabilirsiniz.

ÇİÇEKLERİNİZ TAZELİĞİNİ KORUSUN
Çiçeklerinizi biraz daha taze tutmak istiyorsanız, çiçek suyuna seyreltilmiş kahveyi dökmeyi deneyebilirsiniz - bu, bitkilere destek sağlar. Muhtemelen demlenmiş kahvede bulunan nitrojen, magnezyum ve potasyum yüzündendir ancak konsantre kahve koymayın, çok asitli olabilir.

BİTKİLERİNİZDEKİ BÖCEKLERE SAVAŞ AÇIYOR
Kahve, böcekler için zehirli olabilen diterpenler içerir. Bu nedenle sivrisinekleri, meyve sineklerini, böcekleri ve diğer zararlıları kovmak için kahve telvesi kullanabilirsiniz. Telveyi oturma alanlarının yakınına serpiştirin veya oraya bir fincan kahve telvesi koyun. Böcekleri bitkilerinizden uzak tutmak için sapların etrafına bir miktar toprak koyun bu, salyangoz ve sümüklü böcek gibi böceklere karşı bir bariyer oluşturacaktır.

ETİ KAHVE İLE LOKUM GİBİ PİŞİRİN
Et, ona sert bir kıvam verebilen kas lifleri ve proteinler içeriyor. Kahvenin içindeki asit ette daha yumuşak, daha hassas bir doku oluşturmaya yardımcı olabilir ve hatta lezzetini artırabilir. Pişirmeden 2 saat önce etin üzerine biraz kahve telvesi sürün.

DOĞAL BOYA
Daha önce beyaz bir gömleğe kahve döktüyseniz, kahvenin aslında epey zor bir leke olduğunu biliyorsunuzdur. Kahve telvesi, sert kimyasal boyalara mükemmel bir alternatif denilebilir. Yani aslında bu yapısı sebebiyle de boyama gibi işlemlerde kullanılabilir.

EVCİL HAYVANLARINIZI PİRELERDEN KORUYUN
Diğer böcekler gibi pireler de kahveyi sevmez. Dolayısıyla evde kedi ya da köpeğiniz varsa kahve telvesiyle yıkayarak onları pirelerden koruyabilirsiniz. Evet; piyasada oldukça fazla sayıda pire uzaklaştırma ürünü var. Ancak çoğu çok fazla kimyasal içeriyor ve istenmeyen yan etkilere neden olabiliyor.

MANTAR YETİŞTİRME İÇİN İDEAL
Mantarlar yalnızca belirli koşullarda gelişiyor ve büyümeleri epey zor. Yeni başlayanlar mantar yetiştirmek için de kahve telvelerinden yararlanabilir. Yeterli nemle birleştiğinde kahve telvesi mantarlar için ideal bir yetiştirme ortamı sunuyor.

ÇİZİK MOBİLYALARINIZI TELVE İLE ONARIN
İlginç gelebilir ama kahve telvesinin boya etkisinden az önce bahsetmiştik. İşte bu kullanım senaryosuyla düşünüldüğünde evde çizilen ve hemen hemen kahve tonlarında olan renkteki mobilyalarda da kahve telvesini tercih edebilirsiniz.

KİRLİ TENCERE VE TAVALARINIZ TELVE İLE PARLASIN
Kahve telvesinin dokusu, temizlenmesi zor tencere ve tavaları fırçalamak için mükemmeldir. Süngerin üzerine biraz telvesi koyun ve tencere her zamanki gibi yıkayın. İyice yıkadığınızdan emin olun.

Kaynak:HABER MERKEZİ