Selektör 1000 ton mahsul eledi

Selektör 1000 ton mahsul eledi
Sarayönü Ziraat Odası selektör tesisi ilçe ve bölge çiftçisine hizmet veriyor. Saatte 5 ton eleme yapabilen tesis, bölgedeki en ucuz hizmeti vermesi açısından da çiftçiye destek dağlıyor. Arpa, buğday, nohut, fasulye ve ayçiçeği...

Sarayönü Ziraat Odası selektör tesisi ilçe ve bölge çiftçisine hizmet veriyor. Saatte 5 ton eleme yapabilen tesis, bölgedeki en ucuz hizmeti vermesi açısından da çiftçiye destek dağlıyor. Arpa, buğday, nohut, fasulye ve ayçiçeği eleyebilen makine, çiftçinin selektör sıkıntısını çözdü.

Sarayönü Ziraat Odası, ilçeye kazandırdığı selektör tesisi ile çiftçileri büyük bir zahmetten ve maliyetten kurtardı.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, verdikleri selektör sözünü yerine getirmenin mutluluğu içinde olduklarını söyledi. Selektör makinesini Ziraat Odası’nın öz kaynakları ile 210 bin liraya aldıklarını belirten Çelik, tesisin ilçedeki büyük bir eksiği giderdiğini belirterek şunları söyledi:

“2020 yılında, faaliyete başlayan eleme tesisimizin en büyük hedeflerinden biri, bölge çiftçisini, çevre ilçelere gitme zahmetinden kurtarmaktı. Yaklaşık 1 yıl gibi kısa bir sürede bu hedefi gerçekleştiren Sarayönü Ziraat Odası, elenen tohumlarla da belli bir kaliteyi yakalamış durumda. Tesise bu sene kazandırılan çuval kantarı ve otomatik dikiş makinesi ile birlikte gayet güvenilir ve temiz bir hizmet veren tesisimiz, çiftçiye de zahmetsiz bir şekilde eleme imkanı sağlamaktadır. Tesis, yılda yaklaşık 1500 ton mahsul elemektedir. Bu elemenin yaklaşık 1000 tonu çuvallı yapılırken, yine 1000 ton civarı da ilaçlı yapılmaktadır. Seçimlerde verdiğimiz en önemli sözlerden bir tanesi selektördü. 25 yıldır bu ilçemizde büyük bir eksiklikti. Bizim çiftçilerimiz mahsul elettirmeye Kadınhanı ve Altınekin’e gidiyordu.”

Çelik, eleme fiyatlarının da bölgenin en ucuz fiyatları olduğunu, çevre ilçelerden daha ucuza eledikleri gibi, çiftçiyi de yol masrafından kurtardıklarını söyledi.