Seçimleri CHP'nin kazandığı belediyeye kayyum atandı

Seçimleri CHP'nin kazandığı belediyeye kayyum atandı
31 Mart yerel seçimlerini CHP'nin kazandığı ve MHP'nin itirazı sonrası seçimlerin yenilenmesine karar verilen Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde belediye yönetimine kayyum atandı. İlçede seçimler 2 Haziran'da tekrarlanacak ve belediye başkanı yeniden seçilecek

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini CHP önde tamamlamış, MHP'nin itirazları sonucu seçimler iptal edilmişti.

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP'nin "belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimlerinin iptali ve yenilenmesi yönündeki kararların kaldırılması" talebini de reddeden Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Pınarbaşı ilçesinde seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

YSK'nin 28 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan kararı çerçevesinde, yenileme seçimleri 2 Haziran Pazar günü yapılacak.

CHP'nin seçimi kazandığı Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde seçimin yenilenmesi kararının ardından belediyeye kayyum atandı.

Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:
"31 Mart 2024 tarihinde ilimiz Pınarbaşı ilçesinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri, Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilerek 02 Haziran 2024 tarihinde yenilenmesine karar verilmiştir.

Pınarbaşı Belediye Başkanlığına, seçimlerin yenileneceği tarih olan 02 Haziran 2024 tarihine kadar Valilik Makamının 07.04.2024 tarih ve E32463971250103422 sayılı oluru ile Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş görevlendirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak:HABER MERKEZİ