Sarayönü’nde Yeniden Refah dönemi

Sarayönü’nde Yeniden Refah dönemi
Sarayönü'nde yerel yöneticilerini belirlemek için pazar günü sandık başına giden seçmenler, 2 dönemin ardından değişikliğe gitti. Yeniden Refah Partisi Başkan Adayı Necati Koç 6 bin 372 oyla Sarayönü Belediye Başkanlığına seçildi. 2 dönemdir Sarayönü Belediye Başkanlığı görevini yürüten Nafiz Solak 5 bin 669 oy alırken, Bağımsız Aday Hasan Koçaş 4 bin 290 oyda kaldı.

Son iki ayda kamuoyunun seçimlere odaklandığı Sarayönü’nde geçerli 17 bin 876 oyun 6 bin 372’sini alan Yeniden Refah Partisi Adayı Necati Koç seçimden zaferle ayrılarak belediye başkanlığı görevine başladı.

Toplamda 21 bin 233 seçmenin bulunduğu Sarayönü’nde katılım yüzde 88,48 olarak gerçekleşti. 912 oy ise geçersiz sayıldı. Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından ise Ladik’te ve Sarayönü’nde coşkulu bir kutlama gerçekleştirildi.

Kamuoyunda büyük çekişmeye sahne olacağı konuşulan Sarayönü Belediye Başkanlığı seçimini, Yeniden Refah Partisi adayı Necati Koç Oyların yüzde 35,64'ünü alıp en yakın rakibi Nafiz Solak’a 703 oy farkla kazandı.

2019 yerel seçimlerinde 9 bin 403 oy alarak ikinci dönem başkanlığa seçilen mevcut başkan Nafiz Solak ise irtifa kaybederek 5 bin 669’a oya düştü.

Başkanlık yarışında adaylar arasında makas oldukça yakın olurken, Bağımsız Aday Hasan Koçaş oyların 4 bin 290’ını alarak üçüncü oldu. Diğer adaylardan Saadet Partisi Adayı Salih Ülker 792, DEVA Partisi Adayı Mahpeyker Feryal Karça ise 279 oyda kaldı

Müthiş kariyer değişimi

Ladik Belediye Başkanı Beyhan Külahlı döneminde belediyeciliğe adım atan 45 yaşındaki Necati Koç’un kariyeri dikkat çekiyor. Ladik Belediyesi kapandıktan sonra Sarayönü Kaymakamlığı’na sekreter olarak geçiş yapan Koç, belediyeciliğe Belediye Başkanı olarak geri döndü.

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü mezunu olan Koç; Ladik Eski Belediye Başkanları’ndan Beyhan Külahlı, Kazım Torlak ve Şükrü Tınas’ın sekreterliğini yaptıktan sonra, Sarayönü Kaymakamları; Teftiş Kurulu Başkanlığı Mülkiye Müfettişi Harun Yücel, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür YardımcısıTarık Bahadır, Abdulkadir Okay, Zafer Şahin ve aktif görevine devam eden Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş ile birlikte çalıştı.

belediye-baskanligi-sonuc.jpg