Sarayönülü Hacı adayları dualarla uğurlandı

Sarayönülü Hacı adayları dualarla uğurlandı
Hac vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan 55 kişilik Hac kafilesi Sarayönü’nde düzenlenen törenle dualar eşliğinde uğurlandı. Anadolu Meydanında yapılan uğurlama törenine Hacca gidecek olan ailelerin yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Sarayönü’nde 2024 ilk Hac kafilesi olarak Güvenç Turizm aracılığı ile kutsal topraklara gidecek olan Hacı adayları için Anadolu Meydanında tören düzenlendi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşma gerçekleştiren Güvenç Turizm Sarayönü temsilcisi Veli Kozan, hacca gitmenin bir nasip meselesi olduğunu belirterek, gidemeyenler için dua etme sorumluluğu olduğunu söyledi.

sarayonulu-haci-adaylari-dualarla-ugurlandi-3.jpg

Kozan, kafileye kutsal topraklarda yapılacaklar hakkında bilgiler verdi. Kozan, kafilenin 8 gün boyunca Medine’de, akabinde 35 gün süre ile Mekke’de kalacağını ve hangi bölgelerde ibadet yapılacağını aktardı.

Kozan hacı adaylarına, millet ve devlet adına kutsal beldelere elçi olarak gönderildiklerini hatırlatarak, dua etmelerini isterken, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:

sarayonulu-haci-adaylari-dualarla-ugurlandi-1.jpg

“Sizler seçilmiş insanlarsınız. Hacca gitmek parayla ya da başka bir şeyle olmuyor. Bu sadece bir nasip meselesi. Bir çağrı meselesi. Sizlere bu konuda sorumluk düşüyor. Gidemeyen herkes için dua etme sorumluluğunuz vardır. Milletimiz için devletimiz için ve Ümmeti Muhammed için dualarınızı ihmal etmeyiniz. Sizler bizim elçilerimizsiniz. Millet adına kutsal beldelere sizleri gönderiyoruz. Milletimiz için devletimiz için ve gelecek nesillerimiz için dua etmenizi istiyoruz. Gittiğiniz yolculuk kutsal ve bereketli bir yolculuk. Hac meşakkatlidir. Hac zor bir ibadettir. Allah sabrını ve kolaylığını versin inşallah. Yolunuz açık olsun. İbadetiniz kabul olsun. Mebrur bir haccı Rabbim nasip etsin " Dedi.

Kozan’ın bilgilendirmesinden sonra Sarayönü’nden toplam 55 vatandaş aileleri ile vedalaştıktan sonra yola çıktı.

sarayonulu-haci-adaylari-dualarla-ugurlandi-4.jpg

Kafile gece saat 23:30 sularında Konya Havalimanından kalkan uçakla kutsal vazifelerini yerine getirmek üzere Medine’ye doğru yola çıktı.

Toplam 43 gün sürecek olan hac vazifesinin tamamlanmasının ardından kafile 22 Haziran’da yurda geri dönüş yapacak.