Sarayönülü besicilere gebe düve desteği

Sarayönülü besicilere gebe düve desteği
Sarayönü'nde hayvancılığın gelişmesi ve üreticilerin desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen %50 Hibeli Gebe Düve Projesi'nin ilk etabında hak sahibi üreticiler belli oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanan proje kapsamında ilk etapta 4 üreticiye gebe düve desteği sağlanacak.

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Kasım ayında başlatılan proje ile, bölgedeki hayvancılığın gerilemesi, hayvanların bakım ve besleme şartlarının ağırlaşması sorunlarına çözüm üretilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın onayı ile belirlenen kriterlere uyan besicilere %50 hibe ile gebe düve dağıtımı gerçekleştirilecek.

Projenin ilk etabında 4 üreticinin hak kazandığı bilgisini veren İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, "Gebe düvelerin teslimi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. Haziran ayında ise projenin ikinci etabı tamamlanacak ve diğer hak sahibi üreticilerimize de destekleme ulaştırılacaktır" dedi.

Projenin detayları hakkında da bilgi veren Koçak; Projeye toplamda 14 üretici başvurdu. Başvurular İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ilk etapta 4 üreticinin proje şartlarını taşıdığı belirlendi. Hak sahibi üreticilerin her birine 2 gebe düve hibe edilecek” ifadelerine yer verdi.

Koçak, projeden duydukları memnuniyeti dile getiren üreticilere teşekkür ederek şunları söyledi; "Bu proje ile birlikte hayvancılığın gelişmesi, üreticilerimizin gelirlerinin artması ve bölge ekonomisine katkı sağlanması hedeflenmektedir. Projeye katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.