Sarayönü Halk Eğitim’de okuma yazma kursları başladı

Sarayönü Halk Eğitim’de okuma yazma kursları başladı
Sarayönü Halk Eğitim Merkezi tarafından Ladik’te okuma yazma kursu açıldı. Halk Eğitim Merkezi ve Ladik Yunus Emre Uçar İlkokulunda verilen eğitimlerde kursiyerler alfabe öğrenmekten cümle kurmaya kadar çeşitli konularda eğitim alıyorlar.

Kursların eğitmenliğini ise alanında uzman öğretmenler üstleniyor. Zeynep Tuğba Eşiyok’un kursiyerliğinde 1.kademe, Esra Kısa'nın kursiyerliğinde ise 2.kademe eğitimleri veriliyor. Okuma yazma kurslarında katılımcılara ayrıca temel matematik eğitimleri de veriliyor.

Ladik Yunus Emre Uçar İlkokulu’nda açılan okuma-yazma kursunda 15 kursiyer, eğitimlerden yararlanıyor ve okuma-yazmayı öğreniyorlar. Kursiyerler, 1. kademe eğitimden sonra, okuryazarlık belgesi almaya hak kazanıyor, daha sonra 2. kademe eğitimleriyle birlikte ilkokul mezunu oluyorlar. Okuma-yazma bilmedikleri dönemde özellikle hastanede ve ulaşımda çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden kursiyerler, artık sorun yaşamayacakları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Kursiyerlerimiz almış oldukları eğitimden çok memnunlar

Eğitimler hakkında bilgiler veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Bozkurt, “Kursiyerlerimize, haftanın 5 günü olmak üzere sabah 10:00 ile 12:00 arasında okuma-yazma eğitimi veriyoruz. Okuma-yazma bilmeyen 20 yaşından 60 yaşına kadar tüm kursiyerlerimize okuma-yazma öğretiyoruz. Burada kursiyerlerimize 1. kademe eğitimden başlayarak, 2. kademe eğitimleri de veriyoruz. 1. kademe eğitimlerinin ardından okuryazarlık belgesini alıyorlar ve daha sonra 2. kademede ilkokul mezunu oluyorlar. Aldıkları bu belgeyle ortaokula kayıt yaptırabiliyorlar. Kursiyerlerimiz burada almış oldukları eğitimlerden oldukça memnunlar. Şu an kursiyerlerimiz, harfleri ve sayıları öğrendiler. İlerleyen zamanda ise tamamen okuma ve yazmayı çözecekler. Onların mutlu olması bizleri de mutlu ediyor. Okuma-yazma öğrenmek isteyen tüm kadınlarımızı da kursumuza bekliyoruz” şeklinde konuştu.