Sarayönü 1.Kitap Fuarına ilgi yoğun oldu

Sarayönü 1.Kitap Fuarına ilgi yoğun oldu
Sarayönü Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Sarayönü Kitap Fuarı, ilçede bir hafta boyunca kitapseverleri ağırlayarak büyük bir ilgi topladı. Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü başlayan etkinlik, yazar söyleşileri, kitap imza günleri ve zengin yayınevlerinin katılımıyla renkli ve kültürel bir atmosfer oluşturdu.

Hafta boyunca ilçe sakinleri, fuar alanında bir araya gelerek geniş bir kitap yelpazesiyle tanışma fırsatı buldular. Yerel ve ulusal yayınevlerinin stantlarında sergilenen kitaplar, okuyucuların ilgisini çekerken, edebi eserlerden bilim kitaplarına, çocuk kitaplarından felsefi yapıtlara kadar birçok kategoride eserler sunuldu.

sarayonu-1-kitap-fuarina-ilgi-yogun-oldu-1.jpeg

Söyleşilere yoğun katılım

Kitapsever ve öğrencilerin yazarlarla buluşma fırsatı bulduğu fuar günlerinde, yeni düğün salonunda gerçekleştirilen söyleşilere katılan ziyaretçilerle dolup taştı. Yazarlar, kitapları hakkında okurlarıyla keyifli bir sohbet gerçekleştirirken, katılımcılar da sorularını sorarak yazarlarla etkileşimde bulundular.

sarayonu-1-kitap-fuarina-ilgi-yogun-oldu-2.jpg

Okullardan öğrenci servisleri ile katılım

Özellikle hafta içi günlerinde okullardan düzenlenen servislerle fuara getirilen öğrenciler, kitaplarla tanışmanın heyecanını yaşadılar. Okullar arası düzenlenen etkinlikle öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırma ve kültürel bir etkinliğe katılım sağlama amacı güdüldü.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, fuara ilgi gösteren herkese teşekkür ederek, kültürel etkinliklerin ilçede daha da artırılacağının müjdesini verdi. Başkan Solak, "Kitaplar, bilgiyle buluşmanın ve düşünce dünyamızı genişletmenin en güzel araçlarından biridir. Bu fuar, hemşehrilerimizi kitaplarla buluşturmak, kültür seviyemizi artırmak ve bir arada olmanın mutluluğunu yaşamak adına önemli bir fırsattır" dedi.

Başkan Solak, öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması adına düzenlenen etkinliklerin önemine vurgu yaparak, katılımcılara teşekkür etti.