Sadece yemek ısıtmak için kullanılıyor sanıyorduk. İşte çoğu kişinin bilmediği harika özellikleri

Sadece yemek ısıtmak için kullanılıyor sanıyorduk. İşte çoğu kişinin bilmediği harika özellikleri
Mikrodalga fırınların sadece yemek ısıtmak için değil, aynı zamanda birçok farklı amaç için kullanılabileceğini görmek önemlidir.

Mikrodalgaların sadece yemek ısıtmak için kullanıldığına dair yaygın bir yanılgı var. Oysa mikrodalga fırınların harika özellikleri vardır ve çoğu kişi bunları bilmiyor. İşte mikrodalga fırınların bilinmeyen harika özellikleri:

Mikrodalga fırın, evlerimizin çamaşır makinesi ve buzdolabı gibi olmazsa olmaz bir eşyası oldu. Hızlıca yemek yiyip günlük hayatın koşuşturmasına yetişmek için bu elektrikli aleti kullanıyoruz. Çünkü yarım saatte ısıtabileceğimiz bir yemek 1-2 dakika içinde ısınabiliyor ve zamandan, enerjiden kar etmiş oluyoruz. Kısacası hepimiz mikrodalga fırın ile yemek ısıtılabileceğini, yemek pişirilebileceğini veya donmuş gıdaların çözdürülebileceğini biliyoruz. Ama mikrodalganın bundan daha farklı kullanım alanları da var!

Çoğu kişi bu harika özelliklerini bilmediği için mikrodalgayı sadece yemek ısıtmak amacıyla kullanıyor!

Aslında mikrodalga, birçok kişinin bilmediği bazı durumlarda bize yardımcı olabilir. Mutfaktaki hayatımızı kolaylaştıracak ve bizi şaşırtacak mikrodalga kullanım alanlarını sizlerle paylaşacağız!
Beklenmeyen ilk işlev, kurutmaya yardımcı olmasıdır.

Örneğin fesleğen ve nane gibi kurutmak istediğimiz bazı yiyecekleri bir kap içerisinde mikrodalgaya koyup kurutabilirsiniz. Hatta yazın taze domatesleri mikrodalga yardımıyla kurutarak, kurutulmuş domates yapıp kışın kullanabilirsiniz.

Soğanların pişme süresini kısaltmak için ve daha yumuşak hale getirmek için mikrodalgada bir dakika kadar bekletebilirsiniz. Bu sayede daha az göz yakacak ve daha hızlı pişecek!

Mikrodalga fırınların ne kadar çok şey yapabildiğini görüyor musunuz? Bu cihazın beklenmedik özelliklerini keşfetmek gerçekten şaşırtıcı. Son olarak kahve köpüğünü baristaların yaptığı gibi yoğun şekilde sunmak isterseniz bunu da kahvenizin sütünü ve kendisini mikrodalgada 30 saniye tutarak yapabilirsiniz!

Kaynak: haberciniz

Kaynak:HABER MERKEZİ