Resimdeki mantık hatasını 12 saniyede bulan dahi sayılıyor

Resimdeki mantık hatasını 12 saniyede bulan dahi sayılıyor
Salıncakta sallanan kız çocuğunun bulunduğu görselde, mantığa uymayan bir detay var. Bu mantık hatasını 12 saniyede bulabilenler dahi sayılıyor. Peki siz o hatayı bu sürede bulabilir misiniz? Haydi başlıyoruz… Görsele odaklanın ve hatayı bulun

Zihni geliştiren, olaylara farklı açılardan bakmayı ve alışılanın dışında fikir üretme becerilerini geliştiren mantık soruları kişinin IQ seviyesini de belirlemeye yarıyor.

Salıncakta sallanan kız çocuğunun bulunduğu görselde de bu mantık hatalarından biri bulunuyor. Bakalım siz yüksek IQ'lu olanların 12 saniyede çözebileceği bu testte mantık hatasını bulabilecek misiniz?

Resme dikkatli bakarsanız burada bir mantık hatası olduğunu fark edeceksiniz.

1.webp

Mantık bilmecelerinden biri olan bu görselde hatayı fark etmeyi başardıysanız tebrik ederiz. Bu sizin yüksek IQ'lu ve fazlasıyla dikkatli olduğunuzu ortaya koyuyor.

Eğer 12 saniye içerisinde sonuca ulaşamadıysanız üzülmenize gerek yok. Zeka bulmacasının doğru yanıtı haberimizin devamında sizleri bekliyor.
Görseldeki mantık hatasını bulmak için kalıpların dışında düşünmeniz gerekiyor. Fark edilmeyeni fark edecek kadar dikkatli olanlar 15 saniye kadar kısa bir süre içerisinde doğru yanıta ulaşmayı başarıyor.

Bir beyin jimnastiği olan bu zeka testinde sonuca 12 saniyede ulaşamayanlar için yanıt aşağıda...

Bir salıncağı gösteren bu görseldeki mantık hatasını bulmak için fotoğraf detaylıca bakmanız gerekiyor. Resimdeki mantık hatası ise aşağıda görebileceğiniz gibi kızın oturduğu salıncağın ipinin yanlış bağlanmış olması.

2.webp

Kaynak:HABER MERKEZİ