Rahmet ve bereket için dua edildi

Rahmet ve bereket için dua edildi
Kurak kış mevsiminin ardından bahar yağışlarının da geç düşmesi nedeniyle Konya Ovası’nda peş peşe yağmur duaları organize ediliyor. Sarayönü’nde de hafta sonu eller bir kez daha rahmet ve bereket için semaya açıldı.

Sarayönü’nde Cumartesi günü Yenicekaya Mahallesinde, Pazar günü ise Başhüyük ve Gözlü Mahallelerinde yağmur duaları yapıldı.

Mayıs ayı duaların bereketi ile gelirken, Ladik’te yüksek kesimlerde yağan kar nedeni ile dağlar beyaza büründü. Sarayönü’nde yıllık ortalamanın 2 katı kadar yağış olurken, hububatların kurak hava ve rüzgar sebebi ile gelişiminin olumsuz etkilenmesi şimdilik rafa kalktı. Ova rahmete kavuşurken, yağan bereket başta çiftçiler olmak üzere herkes tarafından sevinçle karşılandı.

rahmet-ve-bereket-icin-dua-edildi-1.jpg

Başhüyük Mahallesinde Pazar günü İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Akpınar, İmam Hatipler ve mahalle sakinlerinin katılımı ile yağmur duası organizasyonu gerçekleştirildi.

Mustafa Akpınar hoca; sabır, şükür, kanaat ve istiğfar konusunu anlattı. Program hocalarımızın Kuranı Kerim tilaveti ve ilahilerle devam etti. Akabinde dua edildi.

Eller rahmet için semaya açılırken, yağmur duası esnasında yağan yağmura şükreden vatandaşlar yağışların devam etmesi temennisinde bulundu

Müftü Öge, Gözlü’deki duaya katıldı

Gözlü mahallesinde, yaşanan kuraklık nedeniyle dualarla yağmur dilendi. Yağmur duasına destek vermek amacıyla bir araya gelen din görevlileri ve mahalle sakinleri, bereketin yeniden toprağa dönmesi için ellerini semaya açtı.

rahmet-ve-bereket-icin-dua-edildi-2.jpg

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, İlçe Müftüsü İbrahim Yazar, İl Vaizi Kuddusi Doğan ve İl Gençlik Koordinatörü İl Vaizi Ahmet Dinç'in de katıldığı etkinlikte, sabır, şükür, kanaat ve istiğfar gibi önemli kavramlar üzerinde duruldu. İl Vaizi Kuddusi Doğan'ın yaptırdığı yağmur duasında cemaat duaların kabul olması için hep birlikte amin dedi.

Yenicekaya, Başhüyük ve Gözlü’de yapılan yağmur duası etkinliklerinin ardından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.