ÖZGÜRLÜK

Geçirdiğimiz zor seneden sonra, hayata ve özgürlüğe geri dönüşte dürüst olduğumuz her an özgürüz. Özgürlük, sorumluluk bilinciyle yaşama sanatıdır. Önyargılar hayatı karmaşık hale getirerek bize her zaman ters köşe yaptıran duygulardır.

Hepimiz sevdiklerimizden aldığımız yara ve darbeleri, yaşamımızda edindiğimiz acı deneyimleri başkalarını tamir ederek, her şeyi kusursuz yaparak kapatmaya çalışırız. Herkesin bir zaafı vardır. Hayır da evet kadar kıymetlidir. Hayır demeyi bilmemek, kimseyi kırmamak için herkese iyi davranmaya çalışmak,  söylemek istediklerimizi içimize atmak çalışma düzenine zarar verir.

UMUT KOŞUSUNDA anne ve babamız hayatımızın mimarıdır. Bir ağaç gibi dik durmayı, çınar gibi kök salmayı, bir orman gibi kardeşçe yaşamayı bize öğretirler. Bize yaşam savaşında cesaret verirler.

BAZEN içimizde kopan fırtınaları paylaşma konusunda cimrilik yaparız. Çünkü bizi anlamadıklarını düşünürüz. İç huzursuzluğu yenebilirsek, ortak özelliklere sahip dostlarla biraraya gelerek desteklerine ihtiyaç duyarız.

HAYATTA sevinç ve keder, yanyana hatta iç içe. BİLMEK hem taşların yerine oturmasını sağlar, hem de boşa zaman harcamayı engeller. YANGINA körükle gitmesek, daha önce yara aldığımız konularda, şimdi şifa bulma şansımız artar. Hemen yelkenleri suya indirmemeli. Doğru organizasyonla işler kolay halledilir.

Ne istediğimizi bilmek, kendimizi önemsemek enerjimizi tazeler. Taze enerji, fizyolojik ve psikolojik olumlu etkiler sunar. Bizi yine biz mutlu ederiz. Kendimizde her geçen gün yeni şeyler keşfederiz.

GELECEK ciddiye alınması gereken akışkan bir süreçtir. Sürekli değişir ve kendisine uyum sağlanmasını ister. Ahkam kesenleri, tembelleri hiç sevmez. Bu tip profillerden uzak durmak, geleceğe yatırımdır.

SORUNLARLA karşılaşıldığında tıkanıklığı çözebilen, çare üretip, yenilikçilik, önderlik yapabilen, ikna edebilen, inandırabilen bireylerin yolu açık olur. Zorlanmadan kendiliğinden sorumluluk alabilenler baş üstünde taşınır. Dokunduğu her yere olumlu gelişmeleri taşıyanlar süper. İlham verenler önemli. Duygu ve düşünceleri anlatma konusunda kararlı olmalı. Sosyal iletişimlerimizde dengeyi sağlamalı.

BAZEN tepkisel hareketlerimiz olur. Tüm zincirleri kırarak, özgürce hareket etmenin sonuçları duygusal hüsran olur. Meydan okuyucu tarzdaki gelişmeler sancılıdır. Elektrik verilmişçesine şok etkisi yaratır.

YENİDEN DÜŞÜNME fırsatımız her zaman var. Zihnimiz dağınıklıklardan sıyrılınca kararsızlıklar azalıyor. Yeni kararlar almaya hazır oluruz. İlerlemeyen konular hızlanır, tempoyu artırır. Eğlenmek ve coşmak isteriz. Güçlü yanlarımızı gösteririz. İçten bir iltifat, birçok kapıyı açar. Bedeni dinlendirip, bağışıklığı güçlendirmeli.

GELİŞEN olaylara dikkatli bir bakış açısı ile baktığımızda nelerle karşılacağımızı görürüz. Manevi duygularımızla yüzleşmeli. Abartılı risklere girmemeye özen göstermeli. Sabırlı olmak erdemdir. Zorlayıcı ama, yüksek enerji isteyen projemizi bitirmeliyiz. İnsanız, nefsiniz var. Zorlandıklarımız var. Olayları fazla derin algılayınca, değerimimizin anlaşılamaması bizi kırabilir. Bazı yaralar çok zor kapanır ve çok pahalı ödenir.

SALGIN dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük değişimlere yol açtı.  Bu değişimden tüm yaş grupları etkilendi. VİRÜS geçmişimiz ve geleceğimiz ile karamsarlığımız ve umudumuz arasına büyükçe bir maske geçirmiştir.

TEMMUZ ayından itibaren yasaklar bitti. Hayatın sesi açıldı. Yaşam mutsuz olmak için çok kısa. Her anın tadını çıkarmak emek ister. Sağlık çok önemli. Özgür olmak harika. Kendimize saygımızı, sorumluluğumuzu, toplum içindeki rolümüzü tehlikeye atmadan yaşamaya çalışmalıyız.

Yeni bir sayfa her zaman yaşam sevincinin ışıldamasıdır. Umutlarımızın, hedeflerimizin, gerçekleştiği günler iyi olsun...

SAYGILARIMLA...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17