Organlarını bağışlayan Vali Çelik ve Emniyet Müdürü Özdemir’e teşekkür belgesi verildi

Organlarını bağışlayan Vali Çelik ve Emniyet Müdürü Özdemir’e teşekkür belgesi verildi
'3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası' etkinlikleri kapsamında organlarını bağışlayan Niğde Valisi Cahit Çelik ve Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir’e Organ Nakil Birimi'nden teşekkür belgesi takdim edildi

Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çetinkaya ve Organ Nakil Birim Sorumlusu Hemşire Sevgi Gökçegöz, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası'nda organlarını bağışlayarak organ bekleyen hastalara umut olan Vali Cahit Çelik ve İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir’i makamında ziyaret ederek, teşekkür belgesi takdim ettiler.

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapmış olduğu bağış ile organ bağışına duyarlılığı ve farkındalığı artırmak isteyen Vali Çelik, vatandaşları bir form doldurarak organlarını bağışlamaya davet etti.

Türkiye’nin organ nakli faaliyetleri için yeterli donanıma, deneyimli nakil ekiplerine ve nakil merkezlerine sahip olduğunu kaydeden Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çetinkaya; aşılması gereken en önemli sorunun bağış oranındaki yetersizlik olduğunu belirtti.

"Her bağış yeni bir hayattır" diyen Çetinkaya; "Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak Organ Nakil Birimimizle organ bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Gelecek dönemler için ise yeni farklı alanlarda nakil hedeflerimizi gerçekleştirmek üzere çalışmalarımız devam etmektedir. Bağış varsa hayat vardır" şeklinde ifade etti.

Kaynak:İHA