Niğdeliler, şampiyonluk sevincini abartıp sahaya bayrak dikmek istedi

Niğdeliler, şampiyonluk sevincini abartıp sahaya bayrak dikmek istedi
Sarayönü Belediyespor- Niğde Belediyespor mücadelesinin bitiş düdüğü ile birlikte Şampiyonluğunu ilan eden Niğde Belediyespor, takımında futbolcular, teknik heyet ve taraftarlar büyük coşku yaşadı.

Niğdeliler, Sarayönü Belediyespor’u yenerek ulaştığı zaferinin ardından sahaya bayrak dikmek istedi.

Ev sahibi ekibin kaybetmesiyle, kümede kalma şansı mucizelere kalırken, şampiyonluğunu ilan eden konuk ekibin saygısızca deplasmanda yaptığı taşkın hareketler tepkilere neden oldu.

Sporda kazanmak kadar kaybetmenin de olduğu, müsabakaların geçici ama karşılıklı saygının ise kalıcı olduğunu unutan Niğde Belediyesporlı futbolcuların bayrak dikerek kutlama yapmak istemesi ise sahayı bir anda savaş alanına çevirdi.

nigdeliler-sampiyonluk-sevincini-abartip-sahaya-bayrak-dikmek-istedi-2.jpg

Sarayönü Belediyespor’da futbolcuların, teknik heyetin ve Başkan Necati Koç ve yöneticilerin de sert müdahalesi ile rakip takımın sahanın ortasına bayrak dikmesine izin verilmezken, ortaya çıkan görüntüler sporun dostluk ve kardeşlik ruhunun tam tersi olabilecek türdendi

Türkiye liglerinde daha benzer tablo sahalarda yaşanırken, akıllarda kalan en bariz örnek ise 1995-1996 sezonu Türkiye Kupası finalinde yaşandı. Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanan final müsabakasının bitiş düdüğü ile birlikte Galatasaray kupaya uzanırken, dönemin Galatasaray Teknik Direktörü Graeme Souness Şükrü Saraçoğlu stadının ortasına Galatasaray bayrağı dikerek iki takım arasında geri dönüşü olmayan bir kavganın belki de fitilini ateşledi.