MÜSİAD Konya’da önemli meseleler masaya yatırıldı

MÜSİAD Konya’da önemli meseleler masaya yatırıldı
TUSAŞ Motor Sanayii (TEİ) Genel Müdürü Pof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, MÜSİAD Konya Şubesi’nde Havacılık ve Savunma Sanayisinde Yerli ve Milli Motor Serüveni konusunda konferans verdi.Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD...

TUSAŞ Motor Sanayii (TEİ) Genel Müdürü Pof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, MÜSİAD Konya Şubesi’nde Havacılık ve Savunma Sanayisinde Yerli ve Milli Motor Serüveni konusunda konferans verdi.

Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı, Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği savunma sanayi atılımları ile stratejik konumunu daha da güçlendirdiğini ifade etti.

TEİ’nin son 9 yılında 11 değişik özgün ve millî havacılık motoru geliştirerek ciddi bir başarıya ulaşarak, Türk havacılık tarihine unutulmaz bir imza attığını kaydeden Pof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, “Ülkemizin havacılık serüveni gerçek anlamda Osmanlı Devleti’nin son döneminde ithal edilen ilk uçaklarla başlamıştır. Cumhuriyetin ilk yıllarında kurumsal olarak millî bir sanayiye dönüştürülmek istense de takip eden yıllarda tamamen akamete uğramış, Türkiye havacılık motorları alanında 2010’lu yıllara kadar neredeyse tamamen dışa bağımlı olmuştur. Kıbrıs Ambargosu sırasında başlayan farkındalık, son 20 yılda devlet politikası haline gelerek bir ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ne dönüşmüştür. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın da iradesiyle, 2002 yılında sonra devletimiz her alanda savunma sanayiine ciddi önem vermesi ile yenilenen misyonu ve vizyonunu bütünleştiren TEİ, son 9 yılında 11 değişik özgün ve millî havacılık motoru geliştirerek ciddi bir başarıya ulaşmış, Türk havacılık tarihine unutulmaz bir imza atmıştır.” dedi.

MÜSİAD Konya Şubesi'nde gerçekleştirilen programa; Ak Parti Konya il Başkanı Hasan Angı, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ve MÜSİAD Konya Şubesi üyeleri katıldı.

Etiketler :