Muhtarların görüş ve düşünceleri dinlendi

Muhtarların görüş ve düşünceleri dinlendi
Sarayönü protokolü 26 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.Toplantıda Kaymakam Göktaş, muhtarların mahalleleri ile ilgili istek ve sıkıntıları hakkında bilgi aldı.Muhtarların önemli bir...

Sarayönü protokolü 26 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda Kaymakam Göktaş, muhtarların mahalleleri ile ilgili istek ve sıkıntıları hakkında bilgi aldı.

Muhtarların önemli bir görev üstlendiklerini ifade eden Kaymakam Göktaş, “Sahada en büyük çalışma arkadaşımız olan muhtarlarımızla bir araya gelerek, mahallelerinde ki sorunlara ve isteklere yönelik sohbet etme imkanı bulduğumuz toplantımıza hepiniz hoş geldiniz.

İlçemizin sorunları mahalle ayırt etmeksizin hepimizin derdi olmalı ve bu ortak gaye etrafında toplanmalıyız. Mahallelerimizin sorunları için sürekli istişare halinde bulunmalıyız.

Kaymakam Lütfullah Göktaş’ın konuşmasının ardından mahallerinin sıkıntıları ve istekleri olan muhtarlar, taleplerini Kaymakam Lütfullah Göktaş’a ilettiler.

Sarayönü merkez mahalle muhtarları adına konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Serkan Karaarslan, ilçede son zamanlarda sayıları hızla çoğalan başıboş köpeklerin sorun oluşturduğu ve belediyenin bu konuda yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi almak istediğini söyledi.

Konar Mahallesi muhtarı Selçuk Körük, mahalle sakinlerinden hiç kimsenin toplulaştırmadan memnun olmadığını, toplulaştırma sonucunda arazi sahiplerinin yeni yerlerinden oldukça rahatsız olduğunu belirtti. Konar ve Başhüyük arasında kalan mera alanının sorun teşkil ettiğini belirten Körük, ayrıca hazine arazisi satışlarında da birçok mağduriyetin yaşandığını sözlerine ekledi.

Kurşunlu mahalle muhtarı Sinan Çelik ise mahallelerinin sürekli göç alan bir mahalle olduğunu ve yeni konut yapımı için alan belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Mahalle muhtarlarının dile getirdikleri diğer sorunlar ise Çiftçi Malları Koruma Kurulunun yeniden işler hale getirilmesi, kanuni yaptırımların ağırlaştırılarak mahkeme sürecinden ziyade idari yaptırımların daha caydırıcı hale getirilerek sıkıntıların önüne geçilmesi yönünde oldu.

Muhtarların isteklerini ve taleplerini tek tek dinleyen Kaymakam Göktaş,  Başkan Solak ve kurum amirleri, sorunların çözümü hususunda birlikte hareket edeceklerini muhtarlara bildirdiler.

Kaymakam Göktaş, okul, sağlık evi, köy konağı gibi kamu binalarının bakımlarında muhtarların hassasiyet göstermelerini ve vatandaşların beklenti ve taleplerini karşılama noktasında iletişim halinde olmalarını istedi.

HABER MERKEZİ

Etiketler :