Merkez Bankası'ndan bankalara Dolar sahiplerini üzecek talimat

Merkez Bankası'ndan bankalara Dolar sahiplerini üzecek talimat
Merkez Bankası, yerel seçimler öncesi döviz kurunu kontrol altında tutmak için bankalara yeni bir talimat verdi. Bu talimatlar doğrultusunda dolar/TL alım-satım makası 1.17 TL'ye kadar yükselirken, dolar sahipleri bu durum karşısında yeni yasaklar ile karşı karşıya kalabilir. İşte ayrıntılar…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 1 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi ekonomik istikrarı sağlamak amacıyla yeni adımlar atmaya devam ediyor. Merkez Bankası’nın bankalara gönderdiği talimat, döviz hesaplarında birikimi bulunan vatandaşları yakından ilgilendiriyor.

Merkez Bankası, bankalara dolar/TL alım-satım makasını 1.17 TL'ye kadar yükseltmeleri yönünde talimat verdi. Bu durum, dolar alımını zorlaştırıyor ve dolar kurunu baskılamaya yönelik bir hamle olarak görülüyor. Makas farkı nedeniyle dolar almayı düşünenler, hem ellerindeki varlıkları satarken hem de dolar alırken zarar edebilir.

Ekonomistler, seçimlere kadar yeni kısıtlamaların gelebileceğini ve seçim sonrasında dolar kurunda yükseliş yaşanabileceğini öngörüyor.

DOLAR SAHİPLERİ NE YAPMALI?
Uzmanlar, Dolar satmayı düşünenlerin, şu anki kur seviyelerini değerlendirmelerini önerirken seçimlere kadar dolar kurunda dalgalanmalar yaşanabileceğine dikkat çekiyor.

Öte yandan yeni kısıtlamaların dolar alımını daha da zorlaştırabileceği, yatırım kararlarını vermeden önce detaylı araştırma yapmaları ve bir uzmana danışmaları tavsiye edildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ