Mektup arkadaşı oldular

Mektup arkadaşı oldular
Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu 2A sınıfı öğrencileri, Balıkesir Bigadiç Fatih İlkokulu’nun 2A sınıfı öğrencileriyle mektup arkadaşı oldu.Sınıf öğretmeni Özlem Uysal’ın yürüttüğü etwinning projesi kapsamında...

Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu 2A sınıfı öğrencileri, Balıkesir Bigadiç Fatih İlkokulu’nun 2A sınıfı öğrencileriyle mektup arkadaşı oldu.

Sınıf öğretmeni Özlem Uysal’ın yürüttüğü etwinning projesi kapsamında iki okulun öğrencileri mektup arkadaşı oldu. Birbirlerine önce tanışma mektubu yazan öğrenciler, yeni yılda tebrik kartı gönderdi. Birbirlerine yaşadıkları şehirleri tanıtan, hediyeler gönderen öğrencilerin son olarak veda mektubu yazmalarıyla proje sona erdi. Proje tamamlansa da öğrenciler arasındaki mektup arkadaşlığının devam edeceği öğrenildi.

Sınıf öğretmeni Özlem Uysal proje hakkında yaptığı açıklamada, “Günümüzde artık tercih edilmese de mektup bir haberleşme aracıdır. Mektuplarda daha çok duygu ve düşüncelere yer verilir. Bu proje öğrencilerimizin mektuplarla yaşantılarını, ailelerini, yaşadıkları şehirleri anlatarak kendilerini ifade edebilmelerine olanak sağladı. Projemiz sayesinde öğrencilerimiz uzaktaki kişilerle iletişim kurabilmenin farkına vardı. Çocukların dünyası küçüktür. Bu projeyle öğrencilerimizin ufku açılmış oldu. diğer kültürleri tanıma, kültürel etkileşime girme fırsatı buldular. Öğrencilerimiz belki hayatların hiç yiyemeyecekleri Balıkesir’e özgü höşmerim helvasını tatma fırsatı buldular.” şeklinde konuştu.