MEB’den milyonlarca öğrenciyi üzecek karar! Süresi artırılacak

MEB’den milyonlarca öğrenciyi üzecek karar! Süresi artırılacak
Eğitim sisteminde sürekli değişikliğe giden Milli Eğitim Bakanlığı, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren bir karara daha imza atmaya hazırlanıyor. Karar birçok öğrenciyi üzecek türden. İşte önümüzdeki günlerde uygulanması beklenen kararın ayrıntıları…

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren bir karar için daha hazırlık yaptığı öğrenildi.

Eğitimde sürekli değişiklik yapan Milli Eğitim Bakanlığı, son olarak kasım ve nisan aylarında birer hafta yapılan ara tatil uygulamasını sürdürme kararı almıştı. Bakanlığın şimdi de ders saatleriyle ilgili bir düzenlemeye gideceği bildirildi.

Sabah Gazetesi’nden Ceyda Karaslan’ın haberine göre MEB eğitim-öğretim iş günlerinin sayısını artırmak amacıyla bir düzenleme hazırlığı içerisine girdi. Buna göre, öğrencilerin yılda 200 gün okula gitmelerini sağlayacak bir takvim için alışma başlatıldı.

Bu düzenlemeyle, şu anda 180 olan eğitim-öğretim iş gününün 200 güne çıkarılması hedefleniyor.

Dünya genelinde, gelişmiş ülkelerde eğitim iş günü sayısı 200 günün üzerinde olabiliyor. Ancak Türkiye'de bu süre daha düşük seviyede bulunuyor.

MEB'in bu düzenlemeyle eğitim-öğretim iş günlerini artırarak öğrencilerin daha fazla eğitim almalarını sağlamayı amaçladığı belirtildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ