Lisanslı depoculuk destekleme icmalleri askıda

Lisanslı depoculuk destekleme icmalleri askıda
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Lisanslı Depolarda ilave kira, nakliye ve analiz ücreti desteği kapsamında yapılacak destekleme ödemeleri için 2023 yılı uygulaması çerçevesinde ödeme icmalleri, Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ilan panosunda 8 Mart Cuma tarihinden itibaren askıya çıkarıldı.

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2023 yılı uygulaması kapsamında lisanslı depolarda ürünlerini muhafaza eden çiftçilerin ilgili döneme ilişkin destekleme ödemeleri için başvuruda bulundukları belirtildi. Ödemeler için gerekli belgeler arasında; isim/unvan, TC/Vergi No, fatura düzenlenme tarihi, fatura tutarı, ürün adı, ürün miktarı, ürünün depoya giriş tarihi ve ürünün depoda kaldığı gün sayısı bilgilerinin yer aldığı depo kira ücreti faturası, ELÜS İhraç Formu ve üretici/üretici örgütü adına yetkili sınıflandırıcı tarafından düzenlenmiş analiz ücreti faturası veya aynı bilgilerin yer aldığı kasa alındı makbuzları olduğu belirtildi.

Tarım Bilgi Sistemi (TBS) ve Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) bu belgelerin girişleri yapılarak, Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde Lisanslı Depoculuk destekleme icmali, 8 Mart 2024 tarihi itibariyle 5 gün süreyle askıya çıkarıldı. Çiftçilere icmallerini kontrol etmeleri önemle duyuruldu.