Larende’nin yeni işyerleri için kuralar çekildi

Larende’nin yeni işyerleri için kuralar çekildi
Konya’da Darü’l-Mülk Projesi kapsamında Konya yürütülen “Büyük Larende Dönüşümü”nde, tamamlanan yeni iş yerleri için kuralar çekildi.

Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında hak sahipleri heyecan yaşadı.

Tantavi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın açılışında konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, şehre ve insana yapılan her yatırımın bu değere artı değer kattığını belirterek şunları kaydetti:

“Bugün kuraları çekilecek dükkanlar da bunlardan birisi. Ancak ben çekilecek kuraların da yeni yapılacak iş yerlerinin de Konya’ya yeni bir yatırım kazandırmaktan daha derin anlamlar taşıdığına inanıyorum. Hem Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hem de Darü’l-Mülk Projesi’nin bir parçası olan bu yatırım esas itibariyle öncelikle belediyelerimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların, tüm hemşerilerimizle birlikte ortaya koyduğu müthiş birlik ve beraberliğin kanıtıdır.”

"ÖRNEĞİ AZ OLAN BİR UYGULAMA"

Esnafların yeni dükkanlara kavuşacağını ifade eden Başkan Kavuş, şunları kaydetti:

“Larende ve Şükran’da yaşanan değişim, esnafıyla, vatandaşıyla, yöneticisiyle, her bir ferdinin bu şehre duyduğu saygı ve minnetin ifadesidir ve bu şehrin her bir ferdinin gelişimi, modernlik ve konfor arzusunun da tecellisidir. İşte tüm bu sebeplerle bugün burada çekilen kuralar sıradan bir yatırımın, sıradan bir aşaması değil, tüm bu güzelliklerde kendini anlatan adeta bir manifestodur. Esnaflarımıza şimdiden hayırlı ve bereketli işler diliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere destek gösteren, emek sarf eden herkese şükranlarımı sunuyorum.”

Kaynak:HABER MERKEZİ