Ladik'te liselere giriş için hazırlık kursları açıldı

Ladik'te liselere giriş için hazırlık kursları açıldı
Sarayönü Halk Eğitim Merkezi, Ladik İmam Hatip Ortaokulu'nda öğrencilere, liselere giriş sınavı için hazırlık kursu düzenliyor. Hafta içi her gün saat 15:00'ten sonra gerçekleştirilen eğitimlerde Matematik, Türkçe ve İngilizce derslerine ağırlık veriliyor.

Kurs kapsamında öğrencilere sınavlara hazırlık sürecinde destek olunması hedefleniyor. Öncelikli olarak Matematik, Türkçe ve İngilizce derslerinde öğrencilerin eksikliklerini gidermeleri ve sınav stratejilerini geliştirmeleri amaçlanıyor.

Sarayönü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Bozkurt, kursun öğrencilerin sınav kaygısını azaltıp başarılarını arttırmaları için bir fırsat olduğunu belirterek,”Liselere Giriş Sınavı hazırlık kursumuza öğrencilerimizin ilgisi yoğun bir şekilde devam ediyor. Hafta içi okul saatinin tamamlanması ile birlikte öğrencilerimiz 3 dalda eğitim alarak sınavlara hazırlanıyor. Uzman eğitmenlerimiz tarafından verilen eğitimler sayesinde öğrencilerimiz sadece soru çözmüyor, aynı zamanda edindikleri bilgilerle sınav kaygılarını aşmanın yollarını öğreniyor. Kursumuz sene sonuna kadar devam edecektir. Gönlümüzden geçen ilçemizden takdire şayan derecelerin çıkmasıdır” dedi.

Öğrencilerin akademik başarılarına destek olmak amacıyla düzenlenen kurs, velilerden de olumlu geri dönüşler alıyor. Liselere giriş sınavına hazırlanan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kurs sayesinde öğrenciler eğitim hayatlarının devamı için önemli bir destek sağlıyor.