Ladik TARKOP’da seçim zamanı

Ladik TARKOP’da seçim zamanı
Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Cumartesi günü genel kurul toplantısını gerçekleştirecek. Genel kurul Ladik Tarımsal Kredi Kooperatifi toplantı salonunda saat 11:30’da başlayacak.İlk toplantıda yeterli çoğunluğun sağlanamaması...

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Cumartesi günü genel kurul toplantısını gerçekleştirecek. Genel kurul Ladik Tarımsal Kredi Kooperatifi toplantı salonunda saat 11:30’da başlayacak.

İlk toplantıda yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci ve son toplantı 14 Ekim Cumartesi yine Ladik TARKOOP toplantı salonunda yapılacak.

Ladik Tarımsal Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Çoban, Cumartesi günü yapılacak olan genel kurulda yeniden aday olduğunu açıklayarak; “2014 yılında saygı değer üyelerimizin destekleri ile devraldığımız yönetim kurulu başkanlığından bugüne kadar geçen zaman diliminde kooperatifimizi kurumsal bir yapıya taşıyarak kooperatifimizin günlük 2.5 ton sütünü 55 tona kadar çıkardık.

1 tane olan süt toplama aracımızın sayısını 8’e yükselterek envanterimizi genişlettik. Bunların yanı sıra 1 tane makam aracı ve 2 tane yem nakliye aracı ile birlikte sütlerin nakliyesi için ilçe dışına süt sevkiyatları yapmak üzere araçlar aldık.

Bölgemizde istihdam sağlayarak 30 tane personele iş imkanı sağladık. Ramazan ayı dönemlerimizde müstahsillerimize promosyon olarak şeker ve tüm bölgeye hesaplı un satışında bulunduk. İstanbul yolu üzerine kooperatifimiz idari binasını kurduk ve 55 ton kapasiteli süt soğutma tankları temin ederek soğuk süt oluşumunu sağladık.

Kooperatifimiz bünyesine silaj paketleme makinesi alarak üreticilerimizle silaj ekim sözleşmeleri gerçekleştirerek ürün alım garantisi sağladık. Kaba yem müstahsillerimize keşif yem, silaj paketleme gibi hizmetlerimizle yardımcı olduk.

Bu hizmetlerin devamı olarak yöre halkımıza destek olma adına kooperatifimiz bünyesinde üreticilerimizin ürünlerini satış pazarı oluşturup ürünlerine değer katma adına İstanbul yolu üzerine Ladik Gurme mağazamızı açtık. 2 ay önce açmış olduğumuz tesisimiz gün ve gün büyümeye devam ediyor. Ladik Gurme Mağazamızın açılışının ardından dış pazara yönelerek ürünlerimizi ihraç etmeye başladık. 8 yıllık serüvenimizde kooperatifimizi çağ atlatarak bölgemizin en güçlü ticari kuruluşlarından biri haline getirdik. Vizyonumuz ve misyonumuzla birlikte siz değerli üyelerimizin yeniden desteklerini bekliyorum. Daha yapacak çok işimiz var.” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Etiketler :