Ladik TARKOOP dış ticarete açılıyor

Ladik TARKOOP dış ticarete açılıyor
Ladik Tarımsal Kredi Kooperatifi dış pazara açılarak ilçenin küresel ticarette öncüsü olmayı hedefliyor.Amerika ve İsrail menşeili bir firma ile görüşme gerçekleştiren Ladik TARKOOP, helallik sertifikasını aldı.Ladik TARKOOP...

Ladik Tarımsal Kredi Kooperatifi dış pazara açılarak ilçenin küresel ticarette öncüsü olmayı hedefliyor.

Amerika ve İsrail menşeili bir firma ile görüşme gerçekleştiren Ladik TARKOOP, helallik sertifikasını aldı.

Ladik TARKOOP yönetim kurulu başkanı Mustafa Çoban, konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz hafta Konya’ya gelen İsrail ve Amerika menşeili firmalarla yaptığımız görüşmelerde neticesinde firma yetkilileri tesislerimizi gelip inceledi. Yapılan görüşmeler neticesinde istedikleri süt ürünlerini buradan elde edebileceklerini belirttiler. Tesislerimizin ve birliğimize kayıtlı mandıraları inceledikten sonra helallik sertifikamızı aldık ve ilk ürünlerimizi İsrail’e gönderdik. Firmanın istediği günlük 25 ton, haftada 3 konteyner olacak şekilde ürünlerimize talip oldu. Anlaşmalarımızı gerçekleştirdik. Üreticilerimiz son yıllarda oldukça mağdur olmuştu. Bu anlaşma ile birlikte bölgemizde bulunan üreticilerimizin mağduriyeti giderilecek.

Amerika ve İsrail’de toptan satış yapan ve market zincirleri bulunan firmanın istediği diğer ürünleri de tedarik etmeye başladık. Dışarıdan temin ettiğimiz ürünleri işleyerek, onların da ihracatını gerçekleştiriyoruz.

Gurme tesislerimizin açılışı ile yakaladığımız ivmemiz tüm hızıyla devam ediyor. Ladik TARKOOP olarak daima üreticimizin yanındayız, üretimi nasıl verimli hale getirebiliriz, nasıl arttırabiliriz bunun yöntemlerini deniyoruz, geliştiriyoruz. Bundan sonra Allah’ın izni ile üreticilerimiz sütümü nasıl satarım, nasıl pazarlarım derdinde olmayacak.

Serhat Çetinkaya

Etiketler :