Kuyumculardan gram altın uyarısı! Bunu mutlaka isteyin

Kuyumculardan gram altın uyarısı! Bunu mutlaka isteyin
Yatırımcının güvenli limanı altının son günlerde rekor üstüne rekor kırması ile piyasada fiziki altın sıkıntısı yaşanırken, kuyumcular, altın almak isteyenlere önemli uyarılarda bulundu ve altın alırken mutlaka istenmesi gerekenleri açıkladı

Altındaki önlenemeyen yükseliş, yatırımcıları altın almaya yöneltti. Kuyumcularda yoğunluk yaşanırken, fiziki alın bulmakta sıkını yaşanıyor.
Altına talebin arttığı bu günlerde, kuyumcular, gram altın alırken dikkat edilmesi gereken bir konuya işaret etti. Yatırımcılara mutlaka sertifikalı altın almaları uyarısında bulunan kuyumcular, seçimlerden sonra ya da yılsonuna kadar altının 3 bin 500 TL’yi görmesini beklediklerini kaydetti.

Kuyumcular, altın alıp satacak vatandaşlara sık sık uyarılarda bulunurken, merdiven altı diye tabir edilen yerlerden alışveriş yapılmaması gerektiğini vurguluyor.

Kuyumcular, ucuz diye tercih edilerek alınan kesme altının, daha sonra bozdurmak istendiğinde sıkıntı oluşturabileceğine dikkat çekerek, gram altın alırken mutlaka sertifikalı olması gerektiğini söyledi.

Gram altın fiyatının son bir haftada 100 TL civarında artış gösterdiğine değinen kuyumcular, “Yatırımcı şu anda daha çok altına yöneliyor çünkü dövizden daha çok kazandırıyor. Fiyatlar yükseldiği için alan daha çok. Bozdurmak isteyenler ise fiyatın biraz daha artmasını bekliyor. Yılsonuna kadar ya da seçimlerden sonra altının 3 bin 500 TL’yi göreceği söyleniyor” açıklamasında bulundu

"YATIRIMCININ KESME ALTIN DENİLEN ALTINI ALMASINI TAVSİYE ETMİYORUZ"
Merdiven altı diye tabir edilen yerlerde satılan kesme altının güvenilir olmadığını vurgulayan kuyumcular, yatırımcıları şu şekilde uyardı:
“Güvenilir altın almak isteyenler mağazalardan almalarını tavsiye ediyoruz. Merdiven altı dediğimiz yerlerden ucuza, kesme altın dediğimiz sertifikasız, garantisiz bilmediği altını almalarını tavsiye etmiyoruz. Çünkü kuyumcuya bozmak için geldiklerinde sıkıntı yaşayacaklar.

Mağazacılar olarak kesme altın ne alıyoruz ne de satıyoruz. Bunlar atölyeler arası dönen altındır. Yatırımcının kesme altın denilen altını almasını tavsiye etmiyoruz. Ucuzuna kanıp kesme altın almasın. Sertifikalı garantili altını mağazadan alsın. Merdiven altı dediğimiz yerlerden ucuzuna kanıp almasınlar.”

Kaynak:HABER MERKEZİ