Kurban bayramı kutlandı

Kurban bayramı kutlandı
Sarayönü’nde Kurban Bayramı, yaz tatiline gelen Sarayönülülerin de oluşturdu yoğunlukla sevinç içerisinde kutlandı. Dört günlük tatili fırsat bilen şehir dışındaki Sarayönülüler, ailelerini ziyaret ederek tatillerini...

Sarayönü’nde Kurban Bayramı, yaz tatiline gelen Sarayönülülerin de oluşturdu yoğunlukla sevinç içerisinde kutlandı. Dört günlük tatili fırsat bilen şehir dışındaki Sarayönülüler, ailelerini ziyaret ederek tatillerini memleketinde geçirdi. Herhangi bir acı kazanın ve can kaybının yaşanmadığı ilçemizde, bayram tatili huzurlu geçti. Bayram sabahı yediden yetmişe herkes bayram namazı için belirlenen alanlara akın etti. Bayramın birinci gününü kurbanlarını keserek geçiren vatandaşlar, diğer günlerini evinde dinlenerek geçirdi Koronavirüs salgını nedeniyle bayram ziyaretleri gerçekleştirilemedi.

Sarayönü’nde yaz döneminin de nüfus yoğunluğu ile Kurban Bayramı coşkuyla kutlandı. Dört günlük tatili fırsat bilen şehir dışındaki Sarayönülüler, ailelerini ziyaret ederek tatillerini memleketinde geçirdi. Herhangi bir acı kazanın yaşanmadığı ilçemizde, bayram tatili huzurlu geçti.

Geçtiğimiz günlerde tüm İslam aleminde olduğu gibi Türkiye ve ilçemiz Sarayönü’nde de Kurban Bayramı coşkusu yaşandı. İlçe dışında yaşayanların, dört günlük bayram tatilini değerlendirmesiyle memleket hasretini dindirme arzusu Sarayönü’nde güzel bir yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Sarayönü’nde bayramın ilk günü bayram namazı için belirlenen açık alanlar dolup taşarken, kurbanlarını kesen vatandaşlar kurban ibadetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadı. Kurban bayramı nedeniyle vatandaşlar yılda iki kere kılınan bayram namazını kaçırmamak için sabahın erken saatlerinden itibaren stadyuma ve pazar otoparkına akın etti. Namaz öncesi cemaate vaaz verilirken, bayramların anlamı ve önemi anlatıldı.

Sarayönü ilçesinde Kurban bayramı dolayısıyla ilçe stadında bir araya gelen vatandaşlar, bayram namazını sahanın çimleri üzerinde kıldı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ilçe stadına giden vatandaşlar yeni tip koronavirüs (covid-19) tedbirleri nedeniyle sosyal mesafe kuralına uyarak saf tuttu. İlçe Emniyet Amirliği'nin aldığı önlemler çerçevesinde sahaya maskesiz girişlere izin verilmedi.

Kendi seccadeleriyle birlikte gelen 2 bin kişi sahayı baştan sona doldurdu. Sarayönü camilerinde okunan bayram hutbesinde şu sözlere yer verildi:

“Bugün imanımızı pekiştiren, yüreklerimizi buluşturan, şükrümüzü artıran Kurban Bayramı. Bugün kurban ibadetinin eda edildiği, dua ve gayretin takva ve teslimiyetle güçlendiği gün. Bu bayram, temizlik konusunda her zamankinden daha fazla duyarlı olmaya ihtiyacımız var. Peygamberimizin “Temizlik imanın yarısıdır.” hadis-i şerifini hatırlamaya, mümine yakışır bir hassasiyetle hareket etmeye ihtiyacımız var. Korona salgınıyla mücadele ettiğimiz şu günlerde, tedbirlere uymaya, samimiyetle ibadet ederken kendimizi ve çevremizi korumaya mecburuz.

Bayramın huzurunu hep birlikte yaşayalım. Ancak hastalıkların yayılmasına sebep olarak bu kıymetli günleri hüzne çevirmeyelim. Maske ve güvenli mesafe kuralına riayet edelim. Bayram günlerinde ve salgın süresince tokalaşmaya, kucaklaşmaya ve musafahaya ara verelim. Ayrıca Arefe günü sabah namazıyla başladığımız ve bayramın dördüncü günü ikindi namazıyla birlikte tamamlayacağımız teşrik tekbirlerini unutmayalım.”

Yaşlısı, genciyle bayram namazına gelen vatandaşlar, namazın ardından kontrollü olarak evlerine döndü. Sonrasında ise arife günü mezarlık ziyaretinde bulunmayan vatandaşlar mezarlıklara koşarak yaşamını yitiren aile büyüklerini ziyaret etti.