‘Küçük Emrah, modundan çıkmalısınız’

‘Küçük Emrah, modundan çıkmalısınız’
Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Ruhi Gül, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere tavsiyelerde bulunarak Küçük Emrah modundan çıkmaları gerektiğini söyledi.

Sarayönü’nün kendisi için ayrı bir önemi olduğunu dile getiren Gül, “Ben de bu ilçede okudum. Sarayönü Lisesi mezunuyum. Taşrada okumamın üzerimde etkisi var ama bu etkileri azaltmak sizlerin elinde. İlk başta öğretmenleriniz sizlere uzak gelebilir ama onlar sizin başarınız için çalışıyor” dedi.

Üniversiteyi nasıl kazandığını ve nasıl hazırlandığını aktaran Gül, “Lise döneminde vasat bir öğrenciydim. Lise bittikten sonra düşündüm. Ben ne olabilirim. Organizasyon yönüm kuvvetliydi. Üniversite formunu alıp baktığımda Radyo-Televizyon bölümü dikkatimi çekti. İlk önce kendime kendime ‘Radyo-Televizyon bölümüne girebilmek için televizyondan uzak durmam gerek’ dedim. Sıkı bir çalışma temposuyla Anakara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’nu birincilikle kazandım.

Eğer üniversiteyi kazanmak istiyorsanız kendinize hedef belirlemek zorundasınız. Nerede olduğunuz değil nereye gideceğiniz önemli. Ders çalışmayı görme psikolojisinden uzaklaşmanız gerekiyor. İmkanlarınız yeterli olmayabilir. Çalışma odanız olmayabilir. Sosyal imkanlarınız olmayabilir. Şikayet etmek yerine imkanlarınızı iyileştirebilmeniz için çalışmanız gerekiyor.

Küçük Emrah modundan çıkmalısınız. Çalışma isteği olmayan, hedefi olmayan bahane üretir. Kafalardaki tembel kişiyi kovmak gerekiyor. Dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgar belirler. Sizin akıbetinizi rüzgar belirlemesin kendi akıbetinizi kendiniz belirleyin. ÖSS’de 1 milyon kişiyle yarıştığınızı unutun ve sizin için özel bir sınav yapıldığını düşünün. O zaman başarı kaçınılmaz oldur” diye konuştu.