KSO 450 milyon dolarlık projeyi tanıttı

KSO 450 milyon dolarlık projeyi tanıttı
Konya Sanayi Odası, Yeşil Sanayi Projesi Tanıtım Toplantısı düzenleyerek Konyalı iş adamlarına bu önemli projeyi tanıttı. İş adamlarına 450 milyon dolar bütçeli Yeşil Sanayi Projesi’nden yararlanma çağrısı yapıldı.

KSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Zahid Çatlı, Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’nin önemli olduğunu söyledi. Çatlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemizin 2053 net sıfır emisyon vizyonu çerçevesinde, sanayide yürütülecek dönüşüm çalışmalarının en önemli kısmı, finansman kısmı. Dönüşüm projeleri yüksek maliyetler içeriyor ve sermaye gerektiriyor. Bu anlamda devletimiz tarafından firmalarımızın desteklenmesi büyük önem taşıyor. Finansman destekleri olmadan, ağırlığını KOBİ’lerin oluşturduğu sanayi işletmelerimizin bu yatırımları öz kaynakları ile yapmaları çok da mümkün değil. Bu proje, 450 milyon dolarlık kapsamı ile sanayicilerimizin dönüşüm faaliyetleri için kritik önemde.”

Programa, Konya Valisi Vahdettin Özkan, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ali Murat Sürekli, TÜBİTAK TEYDEP Başkan Yardımcısı Dr. Alp Eren Yurtseven, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ile Konyalı sanayiciler ve iş yeri temsilcileri katıldı.

Kaynak:HABER MERKEZİ