Kriz giderek büyüyor! O ilacın satışı sonlandırıldı

Kriz giderek büyüyor! O ilacın satışı sonlandırıldı
Yabancı bir firmanın göz tansiyonu, alzheimer, migren, göz enfeksiyonu, göz ağrısı ve epilepsi gibi ilaçların Türkiye’deki satışını durdurmasıyla başlayan kriz giderek büyüyor. Hastalar, ilaca ulaşmak için imza kampanyası başlattı

İsviçre merkezli bir ilaç firması, ocak ayı sonunda ilaçtaki kur farkı nedeniyle Türkiye'ye 14 ilacın satışını durdurmuştu. Satışı durdurulan ilaçlardan biri de epilepsi ilacı idi. Bu ilacı kullanmak zorunda olan hastaların mağduriyeti büyüyor.

Türkiye’ye satışı durdurulan ilaçlar arasında göz tansiyonu, alzheimer, migren, göz enfeksiyonu, göz ağrısı ve epilepsi ilaçları bulunuyor. Satışı sonlandırılan ilaçlardan olan Oxcarbezapine etken maddeli bir epilepsi ilacını kullanan hastalar, mağduriyetlerinin giderilmesi için ima kampanyası başlattı.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre change.org’da imza kampanyası başlatan Aslı Özkan isimli bir vatandaş, ilacın Türkiye’de muadili olmadığını belirterek, “Bu ilacı alamayanlar tekrar nöbet geçirme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklar” dedi.

Epilepsi hastalığının büyük çoğunluğunda tedavinin antinöbet ilaçları olduğunu belirten Türk Nöroloji Derneği Epilepsi Çalışma Grubu Moderatörü Prof. Dr. Kadriye Ağan, “Satışı durdurulan bu ilaç fokal başlangıçlı epilepsilerin tedavisinde kullanılıyor. Bir ilaçtan diğer bir ilaca geçerken yaşanan dönemde hastanın nöbet geçirme riski de artıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ