Korkmaz’dan trafik bilinci açıklaması

Korkmaz’dan trafik bilinci açıklaması
Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası ile ilgili olarak açıklamada bulundu.Trafik kurallarına uymanın önemine dikkat çeken Korkmaz, yaptığı açıklamada, “Tüm toplumlarda olduğu gibi...

Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Trafik kurallarına uymanın önemine dikkat çeken Korkmaz, yaptığı açıklamada, “Tüm toplumlarda olduğu gibi ilçemizde de trafik bilincini oluşturmak, yaşanan olumsuzlukları en aza çekmek, toplumsal duyarlılığı ve dikkati arttırmak, meydana gelen can ve mal kayıplarının önüne geçmek amacıyla Mayıs ayının ilk haftası "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” olarak kutlanmaktadır.” dedi.

Kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazalarda binlerce kişi hayatını kaybetmekte, yaralanmakta, sakat kalmakta veya maddi kayıplar yaşamakta olduğunu ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:

“2019 yılı içerisinde İçişleri Bakanlığımız Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın isimli proje başlatılmıştır. Yaya önceliklerinin olduğu yerler trafik ışıklarının bulunmadığı, trafik işaretlerinde yaya geçidi olarak belirlenen yerlerdedir. Herhangi bir işaretleme yoksa öncelik yayanın diye kontrolsüz olarak yola çıkılmaması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın öncelikle trafik işaretlerine uymaları, ışık olup olmadığı, yol üzerinde yaya geçidi çizgileri bulunup bulunmadığına baktıktan sonra yola çıkmaları, Unutulmamalıdır ki Öncelik Yayanın Ama trafik Kurallara riayet edilmesi gerekmektedir. İlçemiz trafik yönünden bakıldığında ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazaları diğer ilçelerimize göre çok az olduğunu söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız her nerede olurlarsa olsunlar trafik işaretlerine ve kurallarına uymalılar.”

İlçede yürütülen faaliyetlere değinen Korkmaz, “İlçe Emniyet Amirliğimizce 2019 yılı içerisinde Liselerde, İlköğretim okullarında Trafik dersi ve seminerleri verilmiştir. 2020 yılı için öğrencilere eğitim verilmesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz birlikte planlaması yapılmış, ancak tüm dünyada etkisi altına alan corinavirüs (covid 19) salgın hastalığı nedeniyle planlanan eğitim verilememiştir. Ekiplerimiz tarafından 2020 yılı içerisinde 6.626 araç, 13799 şahıs sorgulaması yapılmıştır. Hatalı görülen 59 araca kural ihlallerinden dolayı 34.649 Tl cezai yaptırım uygulanmış, 5 araç trafikten çekilmiştir.” şeklinde konuştu.