Konya’da şiddetli fırtına ağaçları devirdi

Konya’da şiddetli fırtına ağaçları devirdi
Konya’da etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle şehir merkezinde pek çok bölgede ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi, çatılar uçtu. Devrilen ağaçlar bazı yollarda trafiği aksatırken, bazı bölgelerde elektrikler kesildi. Ekipler fırtınanın olumsuz etkilerine karşı aralıksız çalışıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya dahil 45 kente şiddetli fırtına uyarısında bulunmuş, vatandaşların dışarıya çıkmamasını önermişti. Konya’da beklenen fırtına etkili oldu ve kent merkezinde çok sayıda ağaç ve direk devrildi, çatılar uçtu. Devrilen ağaçlar hasara neden olurken, bazı bölgelerde bu ağaçlar nedeniyle trafik aksadı.

Konya Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), şehir merkezinde birçok bölgede ağaç devrilmesi ile ilgili ihbar aldıklarını belirtti. AKOM’dan yapılan açıklamada, “İlimizde meydana gelen kuvvetli fırtınanın etkisiyle Afet Koordinasyon Merkezimize gelen ihbarlara ekiplerimiz anında müdahale ediyor. Trafikte seyir halinde olan tüm vatandaşlarımızın çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

konyada-siddetli-firtina-agaclari-devirdi-1.jpg

Fırtına nedeniyle Karatay Sanayi bölgesinde bir ağaç arabanın üzerine düşerek zarar verirken, Selçuklu ilçesi Hulusi Baybal Caddesinde devrilen ağaç nedeniyle yol trafiğe kapandı. Kerkük Caddesinde de bir ağacın park halindeki araçların üzerine devrildiği, yolun kapandığı öğrenildi. Sedirler Köprülü Kavşağı'nda da yakındaki bir binadan uçan çatı nedeniyle trafik akışının kontrollü olarak sağlandığı bildirildi. Bölgede gerekli önlemler alınırken, araçlar farklı caddelere yönlendirildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da belediye ekiplerinin teyakkuz halinde olduğunu vurgulayarak, “Şiddetli rüzgar şehrimizin bazı bölümlerinde etkisini göstermeye başladı. Ekiplerimiz teyakkuz halinde. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı lütfen dikkatli ve tedbirli olalım. AKOM’un uyarıları dikkate alalım. Allah afetlerden muhafaza etsin” dedi.

Meteorolojinin daha önce uyarısını yaptığı fırtına Konya merkezinin yanı sıra bazı ilçelerde de etkili olmaya başladı.

konyada-siddetli-firtina-agaclari-devirdi-2.jpg